GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mart 2024 Cumartesi 10:17

Tugay'dan Soyer'e sitem: Yanımda 1 dakika dahi durmadı!

Tunceliler Kültür, Dayanışma ve Doğa Derneği ile bir araya gelen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İstanbul'a giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren Tunç Soyer'e sitem ederken, "Dünden beridir içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyken kendi adıma değil CHP adına, benim gibi düşünen siyasetçiler adına yarışıyorum. Ama burada bir gün bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor" dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Tunceliler Kültür, Dayanışma ve Doğa Derneği ile kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İstanbul'a giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vermesine sitem etti.

ONURSUZ DARVANIŞ İÇİNDE OLMADIM 
Hayatı boyunca hep zorluklarla karşılaştıklarını belirterek sözlerien başlayan Tugay, "Uzun zamandır bu ülkede insana insan değeri veren, kimseyi ayrışmadan bir iktidarın özlemi içerisindeyiz. Yaşadığımız o kadar çok ve derin haksızlıklar var ki. Neresinden tutsak bilemiyoruz. Çoğunlukla acımızı içimize atıyoruz. Her gecenin sabahında gözyaşlarıyla, şiş gözlerle uyanıyoruz. Bunların yaşanmadığı, huzurun, kardeşliğin, hoşgörünün olduğu, 72 milletin bir arada kavga etmeden saygı duyan bir şehirdeyiz, İzmir’deyiz. Bu şehirde yerel yönetim geleneği var. Bu geleneği hep CHP’li belediye başkanları taşıdılar. Nereli olurlarsa olsunlar hepsi tüm İzmirlilere eşit gözle baktı, hizmet ederken kimseyi kimseden ayırmadı. İzmir’in bu geleneğinin devam edeceğine inanıyorum. Bu geleneğin temsilcisi olarak CHP'nin belediye başkan adayı olarak burada bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum Siz çok değerli dostlarımın bilmesini isterim ki ben bugün aday olurken kendimi çok iyi hazırladım. Hayat beni çok iyi hazırladı. Zorluklarla yetiştirdi. Ben konaklarda, köşklerde büyümedim. Benim babam öğretmendi. Çok ağır yoksulluklar, yoksunluklar içerisinde adaletsizlikler içinde büyüdü. Hayatım boyunca doğru bildiğinden vazgeçmedi. Evde elektrik olmadığı için sokak lambalarının altında ders çalıştığını anlatırdı bize. Ben bu şartlarda öğretmen olabildiysem sizin bu ülkede cumhurbaşkanı olmanız lazım derdi. Birkaç sene önce kendisini kaybettik. Toprağı bol olsun. Onu her zaman sevgiyle ve saygıyla anarım. Onun ismini hep yukarıda tuttum. Ben ailemde ve sülalemde ilk doktorum. Biz özel okullarda okumadık, hiçbir yerde özel muamele görmedik. Pazarlarda pazarcılık yaparak fırsat bulabildiğim her yerde çalışarak büyüdük. Hiçbir gün onursuz bir davranışın içinde olmadım. Kimsenin bir kuruşunda gözüm olmadı. Bugüne kadar nereye geldiysem emeğimle, çalışarak ve hak ederek geldim. Bugünlerde huzurlarınızda belediye başkan adayıysam eğer bir hak etmişliğim, çalıştığım için varımdır. Bu kardeşinize bu emanet verildiği zaman sizin hakkınızı tüm yurttaşların hakkını gözü gibi koruyacaktır" dedi.

SOYER'E SİTEM: İTİRAZIM VAR!
Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de sitemde bulunan Tugay, "Aylardır İzmir’in sorunlarını ve çözümlerini çalışıyoruz. Aylardır hangi ekipleri kuralım, nerede ve nasıl çözümler üretelim bunları çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi çok değerli kadrolara sahip ama mali disiplin ve harcamalarında neye öncelik verilmesine ihtiyaç var. Bunu bilmek lazım. Halkın sesine kulak vermek lazım. İnsanlar bir yerde problem var dediği zaman ona kulak asmak lazım. Böyle bir belediye başkanlığı yapmak zor değil. İnsanlarımızı, şehrimizi sevmek yeterli bunun için. Ben bunu rahatlıkla yerine getirebilirim. Hayatım boyunca bin tane zorluğun altından nasıl kalktıysam bunun da altına kalkarım. Bana güvenmenizi istiyorum. Bu ortamda bir şekilde kendi siyasi ikbali için, sadece kişisel çıkarı için yalan söyleyen, insanların kafasını karıştıran yıllardır bu ülkede yalanla dolanla iktidar olan grup var. Bunlar on binlerce trolüyle, yalan ve yanlış yandaş medyasıyla şu anda insanlarımızın kandırmak için hep aynı yalanları söylüyorlar. Doğruluğuna emin olduğumuz bazı kardeşlerimiz de bundan etkileniyor. Allah aşkına yapmayın. İzmir’de bu zalim iktidarın burayı kazanmayacağını biliyoruz, sizde biliyorsunuz. Bizim öyle bir sonuca ihtiyacımız var ki bu adamlar erken seçime götürelim. Yarattıkları yoksullukların, adaletsizlerin bir an önce bitmesini sağlayalım. Bunu İzmir’de ve Türkiye’de alacağımız en iyi sonuçları yapalım. Bazıları İzmir’de AKP’nin seçimi kazanacağını söylüyorlar. Bu mümkün değil. İzmirliler buna izin vermez. Biz bunları konuşurken Kastamonu’nda, Uşak’ta, Manisa’da, Amasya’da Türkiye’nin bir sürü yerinde kazanıyoruz. Bizim dost bildiğimiz bazı insanlar inanılmaz haksızca cümleler kuruyorlar. Bunu yapmasınlar. Pir Sultan Abdal’ın bir sözü var; Dostun hakkını gül yaralıyor. Bunu kabul etmiyorum, buna itirazım var. Burada AKP’ye kazandırmak için çalışan herkese itirazım var. İnsanlarımız ve ülke bu haldeyken, her şeyin sebebi bu adamlarken bunlara prim veren herkese çok şaşırıyor ve üzülüyorum. Bunu yapmayın, bunu yapmamalılar. Dünden beridir içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyken kendi adıma değil CHP adına, benim gibi düşünen siyasetçiler adına yarışıyorum. Ama burada bir gün bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.