GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Ağustos 2024 Cuma 23:58

Tugay'dan 'havadan müdahale' açıklaması: İkna edemedik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, "Bugün gördüğümüz havadan söndürmenin yeterli olmadığı... Bu riskin olacağını anlattık ama ikna edemedik. Yeterli havadan söndürme yapılmadı. Şu an hiçbir helikopter çalışmıyor. Bizim itfaiyemiz dışında çalışma yok. Gün içerisinde birkaç hava aracı vardı" dedi. Tugay ayrıca alevlerin Bornova yönüne ilerlediğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, havadan söndürmenin yeterli olmadığını ve hiçbir helikopterin gece saatlerinde çalışmadığını belirtti.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Tugay, "Bu riskin olacağını anlattık ama ikna edemedik. Yeterli havadan söndürme yapılmadı. Şu an hiçbir helikopter çalışmıyor. Bizim itfaiyemiz dışında çalışma yok. Gün içerisinde birkaç hava aracı vardı" dedi.

Tugay şöyle konuştu:

"Yer yer alevlenerek yangın devam ediyor, tamamen sönmedi. Bir binanın çatısı dışında binalarda herhangi bir durum yok ama tedbir amaçlı boşaltıldı. Şu anda her şey kontrol altında. Onlarca aracımız burada. Rüzgar artarsa, orman yangını tekrar harlanırsa ve yerleşim yerlerini tehdit ederse onu değerlendiriyoruz, bu ihtimal var.

700'den fazla personelimiz var burada, gönüllü gelen arkadaşlarımız var. Nerdeyse bütün belediye burada. İtfaiyeler ormanının içine giremiyor, sorun bu. Erişebildiği alana kadar su sıkabiliyor. Diğer alanlarda ise Orman Bölge Müdürlüğü'nün araçları var. Ya da havadan söndürüyorlar ama havadan söndürme yeterli olmadı.

Bugün gördüğümüz havadan söndürmenin yeterli olmadığı... Bu riskin olacağını anlattık ama ikna edemedik. Yeterli havadan söndürme yapılmadı. Şu an hiçbir helikopter çalışmıyor. Bizim itfaiyemiz dışında çalışma yok. Gün içerisinde birkaç hava aracı vardı."

ALEVLER BORNOVA YÖNÜNE İLERLİYOR
Yangının büyümemesi için havadan müdahalenin önemine değinen Başkan Tugay, “Bayraklı'nın Doğançay, Körfez, Onur mahallelerinde yanan evler oldu. Rüzgarın hızı artmazsa sabaha kadar yangının kontrol altına alınmasını umuyoruz. Şu anda Bornova’ya doğru devam eden orman yangını var. İtfaiye orman içine giremiyor. Erişebildiği alana kadar yangını söndürebiliyor. Erişemediğimiz alanlarda Orman Bölge Müdürlüğü'nün araçları var ya da havadan söndürüyorlar. Umarım orman yangını daha geniş bir alana yayılmaz. Rüzgarın hızının artması riskine karşı tüm belediye birimlerimizle gece boyunca teyakkuzdayız” diye konuştu.