GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ekim 2024 Pazartesi 18:02

Tugay'dan bir çizik daha: ESHOT Müdürü görevden alındı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, istifasını istediği ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoğlu görevinden istifa etmeyip izne ayrılması üzerine görevden aldı. Bozoğlu yerine vekaleten Övünç Özgen atandı.

EGEDESONSÖZ - 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediye şirketlerindeki kadro revizyonu devam ediyor.

Egedesonsöz’e yaptığı ziyarette kadro revizyonunun devam edeceğini kamuoyuna duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, geçtiğimiz günlerde üst yönetimde değişime gitmiş ve Genel Sekreter Barış Karcı’nın yerine Ramazan Tezcan’ın göreve getirilmesi için harekete geçmişti.

SENELİK İZNE ÇIKMIŞTI
Tugay son olarak seçim sonrasında ESHOT Genel Müdürlüğü görevine getirdiği Turgay Bozoğlu ile yollarını ayırma kararı almıştı. Tugay’ın Bozoğlu’ndan istifasını istediği, Bozoğlu’nun da yıllık izne çıkarak kuruma gelmediği süreçte Tugay'dan görevden alma hamlesi geldi. Kurumsal sorunlardan kaynaklanan anlaşmazlıklar sebebiyle görevden alındığı öğrenilen Bozoğlu’nun yerine vekaleten Övünç Özgen atandı.

Bozoğlu’nun ise İZSU’da müfettiş kadrosunda görevlendirildiği öğrenildi. 

SON OLARAK KONAK’A TALİP OLMUŞTU
2011 ve 2015 seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen, bir dönem de CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanlığını yapan Bozoğlu, son olarak 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Konak Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Bozoğlu, geçmişte belediye üst kademelerinde de görev yapmıştı.