GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Mart 2024 Çarşamba 16:26

Tugay’dan ‘anket’ açıklaması: Kararsızların büyük bölümü CHP seçmeni!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Anketlerde önde çıkıyoruz. Geride olduğumuz anket yok. Oranlar farklı. Yüzde 10-15 bandında kararsız seçmen var. Ağırlıklı olarak CHP seçmeni olduğunu görüyoruz. CHP’li seçmende bu durumun olmasında ise daha ağırlıklı olarak genel seçimlerden sonra oluşan güvensizlik duygusu ve kurultay sırasında yaşanan görüş ayrılığının seçmende de kırılganlık yarattığı noktasında düşüncem var” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, SZC TV’de yayınlanan programda yerel seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

FAZLA ADAY OLMASINDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM
“Vatandaşlar neden diğer partilere oy vermesin de size versin?” sorusuna yanıt veren Tugay, Bu dönemde ittifak yapmadık, önceki dönemlerde Cumhur İttifakı ve Milet İttifakı vardı. Daha önceki ittifak üyeleri kendi adayları ile girdiler. Bu demokratik zenginliktir ve şikayetçi değilim. Sosyal demokrat belediyecilik bilinci ile aday oldum, İzmir’e her şeyden önce sosyal demokrat belediyecilik vaat ediyorum. Altyapıya daha fazla yatırım yapacak altyapı belediyeciliği, kalkınma noktasında kalkınma belediyeciliği vaat ediyorum. Yoksulluk, işsizlik, istihdamda gerileme sebebiyle belediyelerin de rol alma konusunu zorunlu hale getirdi. Bunu da kapsıyor anlayışımız. Belediyecilik deneyimi olan biriyim, 5 yıl Karşıyaka’da iyi bir dönem geçirdim. Yaşamımın yüzde 90’ı İzmir’de geçti. Meslek yaşantım da aynı şekilde çoğunluğu burada geçti. Ülke duyarlılığı yüksek olan biri isim olarak adayım. İzmir’in geleneksel yaşam şekli ve kültürü var. Bunun üzerine vizyoner bir belediyecilik anlayışı gerekiyor. 5 yılda bugüne değil, önümüzdeki 25 yılı mümkünse 50 yılı kapsayacak şekilde bir ilçe belediyeciliği yaptım. Şimdi ise üst ölçekte bir göreve talibim” dedi.

GERİDE OLDUĞUMUZ ANKET YOK
Anketler hakkında konuşan Tugay, “Son seçimden sonra İzmir’de CHP’ye eleştiriler oldu. Bunu karşılayan bir taban da odu. Kurultayda değişim oldu. Gençlere, kadınlara daha fazla adaylıklar konusunda yol açan süreçler oldu. Halkın siyasetle ilgili talepleri, farklı talepler noktasında CHP’ye eleştirileri var. Anketlerde önde çıkıyoruz. Geride olduğumuz anket yok. Oranlar farklı. Yüzde 10-15 bandında kararsız seçmen var. Ağırlıklı olarak CHP seçmeni olduğunu görüyoruz. CHP’li seçmende bu durumun olmasında ise daha ağırlıklı olarak genel seçimlerden sonra oluşan güvensizlik duygusu ve kurultay sırasında yaşanan görüş ayrılığının seçmende de kırılganlık yarattığı noktasında düşüncem var” dedi” şeklinde konuştu.

Tugay şunları söyledi:

“25 yıldır kesintisiz biçimde sosyal demokrat belediye başkanlarınca yönetiliyor İzmir. Bu anlayışın kentin dokusuna getirdiği kalite var. Şehirle ilgili belediyecilikle ilgili eleştiriler olabilir. İzmir bu haliyle insanların yaşamak istediği bir şehir. Bunun nedeni insanların yaşamına müdahale etmeyen, demokrasiyi, sosyal yaşamı, kültür-sanatı, doğayı koruyan bakış açısıyla yönetildi İzmir.  Türkiye’de çokça uygulanma aslında ilkler İzmir’de başladı. Toplu konut, Halk Süt gibi uygulamalar İzmir’de başladı”