GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2024 Perşembe 13:57

Tugay 16 bin 750 lira önermişti... En düşük maaş kaç TL olacak?

İzmir Büyükşehir Belediye memurların eylemleri devam ederken teklif edilen rakamlar da ortaya çıktı. Başkan Cemil Tugay’ın teklif ettiği 16 bin 750 lira sosyal denge tazminatı ile en düşük memur maaşının 52 bin 875 lira, mühendis maaşının ise 78 bin lira olduğu iddia edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında sosyal denge tazminatı anlaşmazlığı sürerken memurlar defalarca iş bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay en son 16 bin 750 liralık sosyal denge tazminatı önerisinde bulundu. Ancak bu talep sendika tarafından kabul görmedi. 

Bu tazminatla ödemeleriyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesinde en memur maaşının hizmetli kadrosundakiler için 52 bin 875 lira olduğu iddia edildi. Mühendis kadrosunda çalışan bir çalışan bir memurun maaşının ise sosyal denge tazminatı ile birlikte 78 bin lira olduğu iddia edildi. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesinde doktor, diş hekimi, veteriner gibi özel kadrolarda çalışan memurlarda rakamların daha da yüksek olduğu ayrıca müdür ve daire başkanı tazminatlarının da bu rakamlara eklendiği belirtildi. (Egeli Gazete)