GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Ağustos 2016 Pazartesi 16:44

TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı

Irak'ın kuzeyindeki PKK hedefleri, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla düzenlenen harekatla imha edildi.

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine saat 12.30-13.55 arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, harekatla, bölgede tespit edilen bölücü terör örgütü hedefleri ateş altına alınarak imha edildi.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları, üslerine döndü.

Öte yandan Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı harekatı devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede, teröristlere ait olduğu belirlenen 20 hedefin Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu bildirildi.

Açıklamada, "Sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösteriliyor" denildi.

AKAR: TSK GÜCÜNDEN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEDİĞİNİ GÖSTERDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, harekatla ilgili “TSK gücünden hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi” dedi.

NTV yayınında saat 11'e doğru iki ayrı patlama sesi duyulduğunu, bu patlamaların sınırın sıfır noktasında gerçekleştiğini belirtildi.

Bu patlamaların kontrollü patlamalar olduğunun öğrenildiğinin altını çizen Özcan, TSK'nın IŞİD'in döşediği mayınları bu şekil temizlediğini belirtti.

15 HEDEFE 60 TOP ATIŞI

Aralıklarla sınırın güney bölgelerinden patlama sesleri duyulduğunu da belirten Özcan, henüz bu konu ile ilgili bir bilginin bulunmadığını belirtti. Özcan, gece saatlerinden bu yana 15 hedefe 60 top ayış yapıldığı bilgisini de paylaştı.