GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Nisan 2018 Çarşamba 18:17

Trump 'vuracağız' demişti: Putin'den ilk cevap!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetlerin ardından yaptığı ilk açıklamada "Umarım dünyada sağduyu galip gelir. Dünyadaki gelişmeler endişe verici" şeklinde konuştu. Putin, Rusya'nın uluslararası hukuktaki bütün yükümlülüklerine saygılı olduğunu ifade etti.

Rusya- ABD arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Suriye'deki saldırının ardından "büyük bir karar vereceğini" açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün attığı "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" şeklindeki tweet, gerilimi iyice artırdı. Trump bu sert mesajından 40 dakika sonra bir tweet daha attı. Bu tweet, dünyayı paniğe sürükleyen ve para piyasalarından büyük bir dalgalanmaya neden olan önceki tweete göre daha yumuşaktı. Trump, bu tweetinde, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için bir neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanma yarışını durdurun" ifadesini kullandı. 

PUTİN İLK KEZ KONUŞTU 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyayı sarsan açıklamalarının ardından ilk kez konuştu. 
Reuters haber ajansının aktardığına göre, Putin, dünyadaki durumun endişe verici olduğunu söylerken,  sağduyunun galip gelmesinin umut ettiğini aktardı. 

"YASAL HÜKÜMETLERE DEĞİL TERÖRİSTLERE DOĞRU UÇMALI"
Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, ABD Başkanı Trump'a yanıt verdi. Zaharova, "Akıllı füzeler yasal hükümetlere değil teröristlere doğru uçmalı" ifadesini kullandı.

Zaharova Facebook'tan, "Akıllı füzeler kendi topraklarında terörizm ile mücadele eden yasal yönetimlere değil, uluslararası teröristlere doğru uçmalı. Bu arada Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü uyarıyor. Bölgeye atılacak füzeler kimyasal silah kullanıldığına dair tüm kanıtları yok edebileceğini söylüyor. Belki de plan zaten kimyasal provokasyonun izlerini silmek. Böylece müfettişler yerde artık hiçbir şey bulamayacak" açıklamasında bulundu.(Hürriyet)