GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
8 Şubat 2017 Çarşamba 17:51

TRT İzmir’den ‘gönül bağı’ kuruyor

TRT İzmir stüdyolarından hazırlanan ve TRT MÜZİK Kanalı ile TRT Radyosu’nun Türkü Kanalı’nda aynı anda canlı yayınlanan Gönül Bağı, Türk Halk Müziğine gönül verenleri ekran başında topluyor.

15 günde bir salı günü akşamı saat 20’ de başlayan program bir saat boyunda en güzel halk müziği ezgilerini her yaştan izleyicisine sunuyor. Yapımcılığını Sevim Dalgıç ve Gaye Tilki’nin yaptığı “Gönül Bağı” programı bir yıldır en çok izlenenler ilk 100 program arasına defalarca girerek rekor kırdı.

TRT’de "Tatlı Dile Güler Yüze", "Yaşamın Sesi Türküler", "Türkülerle Süper Gece" programlarının sunucu ve sanatçılığını yapan TRT İzmir Radyosu’nun en başarılı sanatçısı Ali Çakar sunduğu Gönül Bağı programının önceki günkü stüdyo konukları İzmir basın ve emniyet mensupları oldu.

Emine Karakuş,  Emre Kızıl ve Ali Çakar, Türkiye’nin değişik bölgelerinden söyledikleri türkülerle radyo ve ekranları başındaki izleyicilerin yanı sıra stüdyodaki konuklara da unutulmaz bir gece yaşattılar. Kurtuluş savaşında vatanın kurtarılmasında büyük mücadele veren efelerin en sevilen türküsü “Ah bir ataş ver” stüdyodaki konuklarla birlikte söylediler.