GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Mayıs 2023 Pazartesi 14:36

Trans Hande, İzmir’de öldürülmüştü… ‘Kayıp mağdur’ aranıyor!

İzmir’de öldürülen trans birey Hande Buse Şeker davasının İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 7. duruşmasında da karar çıkmadı. Duruşma temmuz ayına ertelendi. Hande Buse Şeker’in avukatı Mahmut Şeren açıklamasında, “Bu dosya istinaftan bazı eksikler tespit edilerek geri gelmişti. Biri de mağdurlardan birinin Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilmesi gerekliliği idi. Mağdura ulaşılamadığı için bu halen gerçekleşemedi. Mağdura ulaşma çabaları sürecek” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- 9 Ocak 2019'da İzmir'in Konak ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan kavgada, polis memuru Volkan Hicret'in tabancasından çıkan kurşunlarla trans Hande Şeker öldü, trans Y.A ve A.T.K isimli iki kişiyi de yaralandı.

Hande Buse Şeker’in ve mağdur diğer trans kadınların davasının 26 Kasım 2020’deki karar duruşmasında Volkan Hicret, müebbet hapis cezasının yanı sıra toplamda 42 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı. Cezanın yeterli olmaması sebebiyle başvurulan istinaf sürecinin sonucunda, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi tarafından dosyada verilen hüküm bozulmuştu.

19 TEMMUZ’A ERTELENDİ
Mahkeme heyeti dosyadaki diğer yaralı mağdurun Adli Tıp Kurumu’na tekrar gönderilmesine ve ATK’den (Adli Tıp Kurumu) tekrar rapor alınmasına karar vererek duruşmayı 19 Temmuz’a erteledi.

MAĞDURA ULAŞILAMIYOR
Hande Buse Şeker’in avukatı Mahmut Şeren açıklamasında, “Bu dosya istinaftan bazı eksikler tespit edilerek geri gelmişti. Biri de mağdurlardan birinin Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilmesi gerekliliği idi. Mağdura ulaşılamadığı için bu halen gerçekleşemedi. Mağdura ulaşma çabaları sürecek” dedi.

SADECE ÖLDÜRME YOK!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri ise duruşma öncesi adliye önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, LGBTQ+’ların hedef haline getirildiklerini belirtti.  

Platform üyesi, Tülin Osmanoğulları, “Sadece öldürme yok, silah zoruyla cinsel saldırı, işkenceye varan darp, ev içerisinde yağma var. Sadece öldürmeden değil, diğer suçlardan da hak ettiği cezayı alması için mücadele veriyoruz. Şeker’in arkadaşını da yaraladı, cinsel saldırıda bulundu. LGBTQ+’lar sürekli hedef gösteriliyor, nefret suçuna maruz bırakılıyor. Yargıda LGBTQ+’lara karşı işlenen suçlarda en alt düzeyden cezalar veriliyor. Bu durum da suça teşvik ediyor. Suçların önüne geçemiyorsanız caydırıcı cezalar verin. Geçtiğimiz aylarda Mira Güneş cinayet davası vardı. Burada resmen trans kadın olduğu için sanık her yerden indirim aldı. Aynı şeyin Hande Buse davasında olmasını istemiyoruz. Emsal bir karar talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.