GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
23 Kasım 2016 Çarşamba 16:34

Trafik kazası kurbanı sanatçı Us’a İzmir’de son görev

Bornova’da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren sanatçı Alaaddin Us için İzmir’de tören düzenlendi.

İzmir’in Bornova ilçesinde geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren sanatçı Alaadin Us için Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sanatçılar Suavi, İlkay Özkaya ve Us’un çok sayıda sanatçı dostu ve sevenleri katıldı. Kaza’da Us’la aynı araçta olan ve yaralanan Sevinç Öztürk de taburcu olduktan sonra törene katıldı. Öztürk, Us’un tabutu başında gözyaşlarına boğuldu.



Törenin ardından Us’un cenazesi İstanbul’a gönderildi. Kaza kurbanı sanatçı İstanbul’da yapılacak cenaze töreninin ardından Maltepe Başıbüyük Mezarlığı defnedilecek.

Alaaddin Us kimdir?
1960 yılnda dünyaya gelen Alaaddin Us, aslen Tunceli'lidir. Çocukluğu İstanbul Zeytinburnu'nda geçen sanatçı ilk, orta ve lise eğitimini bu semtteki okullarda aldı. Daha sonra ise belediye konservatuarına gidrek müzik eğitimlerine başladı. 1994 yılında ilk albümü 'Ateş Hırsızları'nı piyasaya çıkardı. 1998 'Yaz Gibi Gel' isimli ikinci albümünü piyasa çıkardı. Daha sonra farklı iki albüm daha çıkaran Us, birçok besteye sahip. Bunlardan en bilineni ise 'Türküler Yanmaz' isimli eseridir.