GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
22 Şubat 2017 Çarşamba 10:00

TOSBİ, Bakan Özlü’den müjde bekliyor

Son dönemde yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), büyümesini sürdürebilmek, yeni yatırımlara ev sahipliği yapabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait sanayi parsellerinin OSB’ye devrini bekliyor.

Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) yönetimi, OSB’nin kuruluş aşamasında, kamulaştırma yasası gereği kamulaştırılamayan, daha sonra TOSBİ ile Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) arasında yapılan bir protokol ile takas usulü “B” bölgesi denilen gelişme bölgesine aktarılan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 514.462 metrekare büyüklüğündeki 38 adet sanayi parselinin OSB’ye devri için harekete geçti. Konuyu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye ileten TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, konuyla ilgilenen Özlü’den en kısa zamanda müjde beklediklerini söyledi. 

YATIRIMCILAR YER BEKLİYOR

Bölgeye yatırımcıların ilgisinin artmasıyla birlikte A Bölgesi’ndeki arazilerin neredeyse tamamını yatırımcıya tahsis ettiklerini belirten TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş, “A bölgesi olarak tanımladığımız alanda 56 sanayi parselinde üretim yapılmakta, 57 sanayi parselinde ise inşaatlar tamamlanma aşamasındadır. 9 adet parselin de proje çalışmaları sürmektedir. Dolayısıyla Abölgesinde yeni yatırım taleplerini karşılayacak sanayi parseli kalmadı. En kısa zamanda yeni sanayi parsellerine ihtiyacımız var. Yeni yatırımcılarımız yer bekliyor” dedi.

YENİ YATIRIM, YENİ İSTİHDAM

Bölgedeki yerli ve yabancı yatırımcıların taleplerini karşılayabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait parsellerin OSB’ye devrinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Akdaş, “Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait sanayi parsellerinin hızlı olarak yatırımcının hizmetine sunulabilmesi için protokol taslağımızı hazırlayarak Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü’ne sunduk ve onay aldık fakat protokolün Vakıflar Meclisi’ne gönderilmesi kararlaştırılmasına rağmen bugüne kadar girişimlerimizden bir sonuç alamadık.Bu sürecin yatırımcılar olumsuz etkilenmeden çözümlenmesiyle bölgemizde yatırımlar artacak, dolayısıyla istihdam da aynı ölçüde bir artış gösterecek. Bu durum hem bölgemize hem de ülke ekonomisine katma değer sağlar. Konuyu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye de ilettik. Kendisi çok ilgilendi. Kısa süre içinde devir işleminin yapılacağına inanıyoruz. Devir işleminin tamamlanmasıyla birlikte bölgemizde birçok yerli ve yabancı firmanın yatırımı gerçekleşerek, yüzlerce kişiye istihdam olanağı sağlanacak” diye konuştu.