GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
27 Eylül 2024 Cuma 08:56

Torbalı Ticaret Odası'ndan 'ara eleman' çağrısı!

Torbalı’da faaliyet gösteren sanayi devlerini yeni Kaymakam Çelik ile buluşturan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, ‘ara eleman’ sorununu çözecek projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Kaymakam Çelik ise “Torbalı’nın potansiyeli, Türkiye’ye örnek” dedi.

Torbalı Ticaret Odası (TTO), ilçede faaliyet gösteren lider sanayi firmalarını göreve yeni başlayan Torbalı Kaymakamı Adem Çelik ile bir araya getirdi. Meclis Başkanı Bekir Söyler, Pancar OSB Başkanı Mahmut Ünlüsoy, Torbalı OSB Başkanı Sabri Ünlütürk’ün de hazır bulunduğu toplantılar, iki gün boyunca sürdü. Tukaş Gıda, Dr. Oetker, Verde, Philip Morris, Sun Tekstil, Fabo Makine, Alfemo, DB Tarımsal, Martin Bauer, Caploonba, A Yangın, Yalaz Boya, Pehlivanoğlu, Heper Metal, Bofigo, My Visco, Tat Gıda, Yanmar Türkiye, Güreler Mobilya ve Altekma Grup gibi önde gelen firmaların temsilcileri Kaymakam Adem Çelik ile tanışma fırsatı buldu. Toplantının ana gündem maddeleri arasında sanayi sektörünün mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri yer aldı. Kaymakam Çelik, sanayicilerin taleplerini dinleyerek, iş dünyası ile daha güçlü bir işbirliği hedeflediklerini belirtti.

TORBALI’NIN SANAYİ GÜCÜ ARTIYOR
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, toplantıda yaptığı konuşmada, ilçedeki vasıflı eleman bulma konusunda yaşanan soruna çözüm getirecek çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Olgun, “Sanayimizin en önemli sorunlarından biri olan istihdam problemini çözüme kavuşturmak için kapsamlı projeler geliştiriyoruz. Bu projelerle hem nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacağız hem de bölgemizdeki işsizlik oranını düşüreceğiz” dedi. Firmalara, sağladıkları istihdam ve katkıları için teşekkür eden Olgun, “Siz değerli sanayicilerimizin yerel ekonomimize kattığı değer, ilçemizin sanayi gücünü büyük ölçüde artırmakta. Torbalı'nın ekonomik kalkınmasında sizlerin oynadığı rol gerçekten çok kıymetli” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ÇELİK: “HER DAİM YANINIZDAYIM”
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Kaymakam Adem Çelik, bölgedeki sanayi kuruluşlarına teşekkür ederek, Torbalı’da görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik, “Torbalı, sanayi gücü ve potansiyeli ile ülkemizin önemli merkezlerinden biri. Bu ilçede görev yapmak benim için büyük bir önem arz ediyor” dedi. Her zaman ulaşılabilir olduğunu vurgulayan Kaymakam Çelik, "Kapım her daim açık. Sizlere her türlü konuda destek vermek için buradayım. Devletin eli olarak yanınızdayız; birlikte daha güçlü bir Torbalı yaratma hedefindeyiz" dedi. Konuşmasına devam eden Çelik, "Sizler, ülkemizin gelişimine ve değişimine katkı sağlayan insanlarsınız. İş dünyasındaki başarılarınız, sadece kendi firmalarınıza değil, aynı zamanda ülkemizin ekonomik büyümesine de büyük katkı sağlıyor" diyerek, ilçenin gelişimine katkı sunacak her adımı destekleyeceğini belirtti.