GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Nisan 2021 Perşembe 15:18

Torbalı seçiminde 'Menemen' önlemi: Önce seçim, sonra isim!

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından mecliste yapılacak seçim öncesinde CHP teyakkuza geçti. Menemen’de yaşanan olayın yaşanmaması için bir dizi önlem alan parti grup toplantısını seçimin hemen öncesine koydu.  Parti, önseçimde meclis üyeleri içinden en yüksek oyu alan kişiyi başkanlık için aday gösterecek.

EGEDESONSÖZ- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un hayatını kaybetmesinden sonra valilik kararıyla 27 Nisan Salı günü meclis içinden başkan seçilmesine karar verilmişti.  Mecliste çoğunluğu bulunan CHP, parti yönetimleri ve meclis üyeleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Menemen’de yaşanan tartışmalı süreçte belediye başkanvekili için isim belirten CHP İl Başkanı Deniz Yücel Torbalı’daki süreci Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte yürütüyor. Yücel’in hamlelerinin ardından yaşanan kriz sonrasında başkanlık AK Partili Aydın Pehlivan’a geçince partililer Yücel’den istifa etmesini istemişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ile birlikte Torbalı’ya giden Yücel hem baş sağlığı diledi hem de parti örgütünün görüşlerini aldı. Torbalı’da bulunan 18 meclis üyesi İzmir Sanat'a çağrılarak görüşleri alınmaya başlandı. Meclis üyeleri görüş ve önerilerini paylaşırken aday olanların da fikirlerini söyleyeceği öğrenildi. Toplantı, Soyer ve Yücel’in de katılımıyla saat 17:00’de başladı.

PARTİ STRATEJİ DEĞİŞTİRDİ
Menemen’de önceden isim açıklayan ve bazı isimlerin Cumhur İttifakı’na destek vermesini engelleyemeyen CHP yönetimi Torbalı’da strateji değişikliğine gitme kararı aldı. Parti, seçimin yapılacağı Salı günü saat 14:00’ten önce 12:00’de grup toplantısı yapacak. Burada yapılacak önseçimde en yüksek oyu alan kişi partinin adayı olarak mecliste ilan edilecek. Olası kulis çalışmaları, farklı partilerin girişimleri gibi hamlelerin de önüne geçmeyi hedefleyen CHP bu kez süreci ilçenin dengelerine bırakacak. Parti üst yöneticileri müdahale yerine bu kez koordinasyonu sağlayacak.