GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Nisan 2019 Perşembe 14:31

Torbalı'nın yeni başkanı Uygur göreve başladı, ateş püskürdü: Belediyeyi kasten batırmışlar!

Torbalı Belediye Başkanı Seçilen İsmail Uygur, mazbatasını alarak bugün görevine resmen başladı. Göreve gelir gelmez açıklamalarda bulunan Uygur, “Torbalı Belediyesi’ni yüz milyon lira borçlandırdılar. Belediyenin değerli gayrimenkullerini sattılar. Bize borcu ödeme şansı bile bırakmadılar. Belediyemizi kasten batırdılar. Ama el birliğiyle çalışıp belediyemizi kurtaracağız" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Seçilen İsmail Uygur, mazbatasını alarak bugün görevine resmen başladı. İlk olarak saat 11.30’da Atatürk Meydanı’na çelenk koyan Uygur, ekibi ve destekçileri ile birlikte kendisini belediye meydanında bekleyen vatandaşa doğru yürüdü.

Sokakta vatandaş ve esnaf ile tokalaşıp ‘Hayrılı olsun’ tebriklerini kabul eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’u belediye binası önünde vatandaşlar ile partililer karşıladı. Kurbanın kesilmesinden sonra toplanan kalabalığa önemli ifadeler kullanan Uygur, zaman zaman eleştirilerde bulundu. Konuşmasında kendisinin üçüncü kez seçilen ikinci başkan olduğunu ifade eden Uygur, görev süresi sonunda en uzun süre Torbalı Belediye Başkanlığı yapmış kişi unvanına sahip olacağını söyledi.

- İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN UYGUR İÇİN SUÇ DUYURUSU

REKOR KIRDI
Başkan Uygur, Torbalı Belediyesi önünde kendisini karşılayan vatandaşlara yaptığı konuşmasında, “Sevgili hemşerilerim, beni üçüncü kez başkan seçerek büyük bir mutluluk yaşattınız. Mutluluğunda ötesinde bana onurumu iade ettiniz. Ailemin onurunu iade ettiniz. Size ne kadar teşekkür etsem az. Sizin için Torbalı için çalışacağım. Torbalı Belediyesi tarihinde rahmetli Haluk Alpsu’dan sonra en çok seçim kazanan başkan oldum. Allah rahmet eylesin, Alpsu döneminde seçimler 4 yılda bir yapılıyordu kendisi 12 yıl görev yaptı. Ben 15 yıl ile rekor kırmış olacağım” dedi.

'BELEDİYEYİ KASTEN BATIRDILAR'
Konuşmasında Görmez yönetimine atıfta bulunan Başkan Uygur, “Torbalı Belediyesi’ni yüz milyon lira borçlandırdılar. Belediyenin değerli gayrimenkullerini sattılar. Bize borcu ödeme şansı bile bırakmadılar. Belediyemizi kasten batırdılar. Ama el birliğiyle çalışıp belediyemizi kurtaracağız. 31 Mart gecesi Türkiye nefes aldı. Torbalı’da, İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da kazandık. Artık vatandaşa hakaret edemeyecekler. Artık insanlara hak ettikleri saygıyı gösterecekler” dedi. Başkan Uygur’un bu ifadeleri alkışlarla karşılık bulurken, daha sonra makam odasında vatandaşların tebriklerini kabul etti. Yaklaşık 2 saat boyunca kesintisiz bir şekilde tebrikleri kabul eden Uygur’a tebriklerin sürdüğü ifade edildi. (Torbalı Güncel)