GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Mart 2016 Salı 09:42

Torbalı Işılay Saygın’ı ağırladı

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli kadın siyasetçilerden olan Devlet eski Bakanı Işılay Saygın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geldiği Torbalı’da ‘Kadın ve Siyaset’ konulu bir konferans verdi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in davetlisi olarak ilçeye gelen Işılay Saygın’ın Belediye Kültür Merkezi’nde verdiği konferansı çok sayıda vatandaş takip etti. Konferansı takip edenlerin büyük çoğunluğunun bayan olması dikkat çekti. Konferans öncesi Işılay Saygın, Torbalı Belediyesi’nin resim kursuna katılan bayanların eserlerinden oluşan serginin açılışını yaptı.

‘Kadınlarımız eğitim almalı’
Türkiye’de kadınların karar alma mekanizmalarında daha çok yer almaları gerektiğine değinen Saygın, “Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Kadınlarımız siyasete daha çok dahil olmalı. Karar alma mekanizmalarında etkin olarak rol oynamalılar. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Kızlarımızın eğitimine daha çok önem vermeliyiz” dedi.

‘Buruk kutluyoruz’
Türkiye’de yaşanan kadına şiddet vakalarında son yıllarda çok ciddi bir artış olduğunu belirten Işılay Saygın , “Bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü maalesef içimiz buruk kutluyoruz. Hemcinslerimiz şiddet görürken ve hayatlarını kaybederken onların acıları 8 Mart’ı bayram havasında kutlamamıza izin vermiyor. Bu konuda verilen cezaların da artırılması gerektiği kanaatindeyim. Hakimlerin ve savcıların ceza konusunda daha caydırıcı olmaları lazım. İnşallah kadına şiddet olaylarının yaşanmadığı, kadınların incitilmediği 8 Mart’lar görürüz” dedi.