GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Nisan 2021 Cumartesi 09:25

Torbalı’da seçime günler kala hamle üstüne hamle: Hangi isimler ön plana çıktı?

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından başkanlık için yarışın devam ettiği CHP’de süreç netleşiyor. Partide yapılan toplantılarda Başkanvekili Mithat Tekin ve Yıldız Sivrikaya ismi ön plana çıkarken İl Başkanı Deniz Yücel’in ise sürpriz bir şekilde Sıla İlgi Akkaş ismini dillendirdiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) İzmir’in Torbalı İlçesi’nde Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur’un vefatının ardından yaşanan hareketli süreç devam ediyor. Valiliğin aldığı karar sonrasında 27 Nisan Salı günü yapılacak meclis içinden başkan secimi öncesinde CHP’de görev yapan 18 isimden 6’sı aday olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İl Başkanı Deniz Yücel’in ortaklaşa yürüttüğü çalışma sistemi içinde meclis üyeleriyle tek tek görüşüldü. Torbalı ilçe başkanlığında yapılan ilk toplantının ardından İzmir Sanat’ta görüşleri alınan meclis üyeleri fikirlerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla süreci yakından takip eden yerel yönetimler ve örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcılıkları da olası krizi önlemek için çalışmaları hızlandırdı. Menemen’de yaşanan olayların benzerinin yaşanmaması için özellikle dikkat edilirken meclis üyelerinin grup kararına ve parti ilkelerine uyması ısrarla talep edildi.

MİTHAT TEKİN İSMİ ÖNE ÇIKTI
Partide Başkan Uygur sonrasında süreci devam ettirecek kişinin kim olacağı yönündeki görüşmelerde Başkanvekili olan Mithat Tekin ismi öne çıktı. Tekin ismine Uygur’un ailesinin de sıcak baktığı ifade edildi. Belediye bürokrasisindeki oturmuş düzen, meclis üyelerinin durumu ve ihtisas komisyonları gibi yerleşik yapılanmanın da devamı için Tekin’in bir adım daha önde olduğu dile getirildi.

Uygur’un ardından başkanlık koltuğuna oturması muhtemel kişiler arasında deneyimli meclis üyesi Yıldız Sivrikaya ismi de değerlendirildi. Tekin’in eğitim durumunun aksine üniversite mezunu olan Sivrikaya’nın ilçeyle özdeşleşen tarım ve sanayiye uygun işinin de artı yönde değerlendirildiği ifade edildi.

YÜCEL’DEN ARKADAŞ HAMLESİ!
Menemen’de yaşanan kriz ve sonrasında başkanlık koltuğunun AK Partili Aydın Pehlivan’a kaptırılmasından sorumlu tutulan İl Başkanı Deniz Yücel bu kez süreçte temkinli ilerleme kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “süreci birlikte götürelim” teklifini sunan Yücel’in il yönetiminden de bu konuda yetki alması sonrasında çalışmaları hızlandırdığı öğrenildi. Yücel, daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesiyken birlikte çalıştığı yakın arkadaşı Sıla İlgi Akkaş ismini masanın üzerine koydu Akkaş’la ilgili olumlu fikirlerini beyan eden ve parti genel merkezine de bu konuda görüş beyan eden Yücel’in diğer yandan çalışmaları koordine etmesi dikkat çekti.

Öte yandan PM eski Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız ve Yıldırım Baytekin adaylıktan çekilmezken İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Sultan İpekli de babası milletvekili adayı Sefer İpekli üzerinden çalışmalar yürütmüştü.