GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Eylül 2022 Salı 12:55

Torbalı'da iki fabrika kül olmuştu... Yakanlar terörist çıktı!

İzmir'in Torbalı ilçesinde iki ayrı fabrikada meydana gelen yangınların terör örgütü PKK'nın bir kolu olan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) tarafından çıkarıldığı açıklandı.

EGEDESONSÖZ- Torbalı'da geçtiğimiz hafta Yazıbaşı’nda bulunan Diamo Kozmetik’te bu hafta da Armis Yatak Fabrikası’nda yangın çıkmış, milyonlarca liralık zarar oluşmuştu.

İki yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma sürerken, yangınları terör Örgütü PKK’nın kollarından olan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) saldırıyı üstlendi. PKK'ya yakın medya organlarında ve HDBH’nin sözde resmi sitesinde yapılan yazılı açıklamada, Torbalı’da TSK’ya lojistik destek veren yatak fabrikasına özel bir yöntem ile sabotaj eylemi gerçekleştirdikleri duyuruldu.

Terör örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Armis Yatak Fabrikası, faşist orduya üretim yapan bir fabrikadır. TSK’nın tüm lojistik hatları, milislerimizin doğal hedefleridir. Torbalı’daki fabrika da bu hedefler arasındadır. Eylemimiz sonucu 30 bin metrekare alan tamamen küle döndü, fabrika kullanılamaz hale geldi. İşgalci faşist ordunun ‘cephe gerisini’, bütün lojistik hatlarını vuracağız. Halklarımızın cellatlarına hiçbir yerde serbest hareket imkanı bırakmayacağız! Halkımıza, bu güç ve inançla, Şenol ve Ümit yoldaşların devrim ve sosyalizm yolundaki engel tanımaz mücadele kararlılıklarını eylemlerimize taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” denildi.

YAZIBAŞI’DAKİ YANGINI DA ÜSTLENMİŞLER
Öte yandan terör örgütünün Yazıbaşı’daki Diamo Kozmetik’teki yangını da üstlendiği ve açıklamalarında “HBDH Fırat Çaplık Milisleri olarak Torbalı’da bir fabrikaya sabotaj eylemi gerçekleştirdik. 17 Eylül sabah saatlerinde, İzmir Torbalı’da, Yazıbaşı Mahallesi’ndeki kozmetik fabrikasına özel bir teknik kullanarak düzenlediğimiz sabotaj sonucu fabrikada büyük bir yangın çıktı. Yangın tüm fabrikaya yayıldı, oradan baharat paketleme fabrikasına ve LPG tanklarının olduğu alana da sıçradı. Art arda patlamalar oldu. Fabrika bahçesindeki araçlar kullanılamaz hale geldi” ifadelerinin kullanıldığı görüldü.