GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2020 Perşembe 16:59

Torbalı'da Gelecek Partisi'ne baskın iddiasına Kaymakamlık'tan açıklama: Kumar ihbarı vardı!

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde Gelecek Partisi’nin ilçe başkanlığı olarak kullanmak üzere tadilat yaptığı binaya polisin gelmesiyle başlayan tartışma sürüyor. Partiler, “polis arama yaptı, izni yoktu, bizi de darp etti” derken valilik harekete geçti. İzmir Emniyet Müdürlüğü ve kaymakamlığın bilgi notunda, “binada kaçak yollarla kahvehane oluşturulduğu ve içeride kumar oynatıldığı" ihbarı alındığı fakat ihbarın asılsız çıktığı ifade edildi.

EGEDESONSÖZ- Genel Başkanlığını eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi’nin İzmir Torbalı İlçesi Başkanı Zeynel Abidin Fidaner’in yaptığı “polis arama izni olmadan binamıza geldi, beni ittirerek içeri girdi” açıklamasının yankıları sürüyor. İl Başkanı Cem Kavur ve partililer suç duyurusunda bulunduklarını açıklarken olayla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.

İzmir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü konunun büyümesi üzerine harekete geçti. Torbalı Kaymakamlığı ve ilçe emniyet müdürlüğünden durumla ilgili ayrıntılı rapor istendi. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter çalışmanın ardından belediye yetkilileriyle de görüşerek bir değerlendirme yaptı.

İHBAR EDEN ORTA YAŞLI, KOYU GİYİMLİ BİRİ
Konuyla ilgili; Torbalı, Ertuğrul Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan ve genel kontroller sırasında  aynı cadde üzerinde bulunan Türk Telekom Öz iletişim isimli iş yeri önüne gelindiğinde orta yaşlı koyu giyimli bir erkek vatandaşın gelerek "az önce geçmiş olduğunuz Ay Kırtasiyenin üstünde bulunan binada kaçak yollarla kahvehane oluşturulduğu ve içeride kumar oynatıldığı" şeklinde ihbar etmesi üzerine dışarıdan bakıldığında herhangi bir tabela veya levha bulunmayan, kapısı açık, insanlarca girip çıkılan, önünde inşaat işinde kullanılan kum bulunup tadilatta olduğu değerlendirilen bir umuma açık yer olabileceği değerlendirilen bahse konu yer denetlemek amacıyla kontrol edildiğinde, tadilat halinde bulunan boş bir bina olduğu tespit edilmiş içeride kumar oynanmadığı, ihbarın asılsız olduğu anlaşılması üzerine bahse konu yerden işlemsiz olarak ayrılınmıştır” denildi.

Kaymakamlık belediyenin imar ve teknik müdürlüklerinden de bilgi istedi. Bu konuya ilişkin ise, “Bahse konu yer adına ruhsat kaydının olmadığı, İl Dernekler ile yapılan görüşmede ise de herhangi bir parti veya dernek adına kaydın olmadığı bilgisi edinilmiştir” ifadelerine yer verildi.