GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
27 Mayıs 2024 Pazartesi 08:46

Torbalı'da eğitimde teknolojik atılım!

Torbalı Ticaret Odası, sanayi kuruluşunun desteği ile okullara robotik kodlama sınıfı açacak. Torbalı Kaymakamlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında, 100 dizüstü bilgisayar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Torbalı Ticaret Odası ve Torbalı Kaymakamlığı iş birliğiyle başlatılan proje ile ilçedeki tüm okullarda robotik kodlama sınıfları açılması planlanıyor. Torbalı Ticaret Odası ve bir sanayi kuruluşunun desteği ile 100 adet bilgisayar bağışlandı. İzmir Valisi Dr. Süleyman Alban’ın himayesindeki proje için bağışlanan bilgisayarlar Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’a teslim edildi. Proje ile öğrencilere inovatif düşünme, problem çözme ve ekip çalışması gibi önemli beceriler kazandırılması hedefleniyor. Bu girişim, öğrencilerin teknolojik yetkinliklerini artırarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçlıyor. Projenin, bölgedeki eğitim kalitesini artırarak gençlerin geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarına katkıda bulunması bekleniyor.

GELECEĞİN TEKNOLOJİ LİDERLERİNİ DESTEKLİYORUZ
Projenin detaylarına ilişkin açıklama yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun "Bu proje ile gençlerimizin teknolojiye erişimini artırmayı ve onların dijital becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. İlçemizin eğitim seviyesini yükseltmek adına atılan büyük bir adım. İzmir Valimiz Dr. Süleyman Alban'ın himayesinde başlatılan bu proje, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek için önemli bir fırsat sunuyor. Öğrencilerimize inovatif düşünme, problem çözme ve ekip çalışması gibi beceriler kazandırarak, onları dijital dünyanın gereksinimlerine hazırlamayı hedefliyoruz" dedi.

KAYMAKAM ERCAN ÖTER'DEN DESTEK MESAJI
Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu proje, Torbalı'daki eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerimizin teknolojiye daha kolay erişim sağlamalarını mümkün kılmak adına büyük bir adımdır. Gençlerimizin geleceğin dijital dünyasına hazırlanması için bu tür projelerin önemi büyüktür. İzmir Valimiz Dr. Süleyman Alban'ın da gönülden desteklediği bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Torbalı'nın eğitimde öncü bir ilçe olma yolunda ilerlemesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.