GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Temmuz 2019 Pazartesi 11:13

Toprak sahiplerinden İnciraltı için Yıldırım’a çağrı: 2016’da verilen söz tamamlansın!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, bölgenin imar planlarının yapılması ve sorunun çözülmesi için, “Biz İzmirliler olarak Binali Yıldırım’ın Kasım 2016’da verdiği sözün tamamlanması için katkılarını bekliyoruz. İnciraltı konusunda onun da takibi ve çıkışları oldu. Eminim bunu olumlu olarak değerlendirecektir. 3 yıldır geciken bir sözün yerine getirilmesi için elinden geleni yapacaktır. Bunu istiyoruz. Biz artık kendisini İzmirli olarak biliyoruz. Hemşerimiz Binali Yıldırım’dan İnciraltı sözünün tamamlanması için katkı bekliyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Karabulut, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek İnciraltı’nın planlanması üzerinden yürütülen sürece dair sözler aldığını aktardı.

Karabulut ayrıca 2014’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan, son Başbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a da çağrıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu’na kaybeden ve ‘Artık sadece İzmir milletvekiliyim’ diyen Yıldırım’a planlama konusunda seslenen Karabulut, ‘2016 yılında verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekiyor’ mesajını verdi.

BİZ İZMİR’İN ARKA SIRALARINDAKİLERDİK!
Yıllardır imar bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası için konuşan Karabulut, “İnciraltı’nda toprak sahibi olmak şans değil. Biz Türkiye’nin en güzel yerinin toprak sahipleriyiz ama Tunç Soyer kentin arka sıralarına dokunmak istiyorum demişti ya işte biz İzmir’in arka sıralarındakilerdik” dedi.

YILDIRIM’A ÇAĞRI: 2016’DA VERİLEN SÖZ TAMAMLANSIN!
Sorunların çözümüne ilişkin açıklama yapan ve ‘Biz olmadan bu planlama olmaz’ mesajını veren Karabulut, AK Partili Yıldırım’ın İstanbul seçimlerini kaybederek tüm enerjisini İzmir’e verecek olmasını değerlendirdi. Karabulut, “İstanbul seçimleri belki de İzmir’in hayrınadır. Biz İzmirliler olarak Binali Yıldırım’ın Kasım 2016’da verdiği sözün tamamlanması için katkılarını bekliyoruz. İnciraltı konusunda onun da takibi ve çıkışları oldu. Eminim bunu olumlu olarak değerlendirecektir. 3 yıldır geciken bir sözün yerine getirilmesi için elinden geleni yapacaktır. Bunu istiyoruz. Biz artık kendisini İzmirli olarak biliyoruz. Hemşerimiz Binali Yıldırım’dan İnciraltı sözünün tamamlanması için katkı bekliyoruz. İl başkanı Kerem Ali Sürekli’ye de en kısa sürede ziyaret yapacağız. Kendisinin konuyu takip etmesini isteyeceğiz. Biz toprak sahiplerinin de sürecin içine girdiğinin şahidiyiz” ifadelerini kullandı.  

SEÇİMDEN ÖNCE NASIL BİR TUNÇ BAŞKAN GÖRDÜYSEK GEÇEN GÜN DE AYNISINI GÖRDÜK, BU BİZİ MUTLU ETTİ!
“40 yıla yakındır bu planlamayı bekledik” diyen Karabulut, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adayken en son toplantıyı bizimle yaptı. Orada kendisine, ‘Başkanı ateşten gömleği giymeye hazır mısınız?’ diye sorduk. Kendisi de, ‘Bu benim için bir ateşten gömlek değil. Bu bir vicdan meselesidir, o vicdan da ben de var’ dedi. Geçen gün kendisini ziyaret ettik. Biz seçimden önce nasıl bir Tunç Başkan gördüysek geçen gün de aynısını gördük. Bu samimiyette olması bizi çok sevindirdi. Sözünde durmasından dolayı çok mutlu olduk” dedi.

GÖKDELEN İSTEĞİMİZ YOK, HERKES KAFASINDAN BUNU ATSIN!
Karabulut ayrıca, “Kimsenin İnciraltı’nı oldu-bittiye getirmek düşüncesi yok. Yetkililer 5 nesildir burada yaşayan toprak sahiplerini mağdur etmeden bir çaba içindeler. Bu süreç içinde Tunç Soyer başkanımız, ‘Ne İzmirlileri ne İzmir’i ne de 5 nesildir üzerinde yaşayan sizleri mağdur ederim!’ dedi. İnciraltı’nın İzmir’e kazandırılması konusunda gayretimiz vardır. İnciraltı yüzde 99’u şahıs mülkiyeti olan bir yer. İzmir Büyükşehir ile birlikte ortak hareket edeceğiz, bakanlık da bu sürece dahil olacak. İnciraltı ve Bahçelerarası’nın İzmir’e kazandırılmasına çok yakında hemşerilerimiz şahit olacak. Gökdelen isteğimiz yok. Herkes kafasından bunu atsın. Yıllarca bizi gökdelen üzerinden yordular. Artık nesiller değişiyor. Bu bölgenin bulması gereken değerine kavuşması gerekiyor” açıklamasında bulundu.  

PLAN OLDUĞU TAKDİRDE GERÇEKLEŞECEKLERİ TEK TEK ANLATTI!
Planlama yapılması halinde olacakları ifade eden Karabulut, “İzmirliler daha büyük kent ormanıyla kavuşacak. Daha fazla yeşile ulaşacak. Doğru ve planlı yollar olursa İzmirliler o bölgeyi daha keyifle kullanır. Daha nitelikli yeşil alanlara İzmirliler kavuşur.  Daha kaliteli anlamda vakit geçirecekleri alanlar kazandırılır ama planlar olursa. Siyasi, partilerin il başkanlarına ziyaretler yapacağız. İzmir’de kenetlenemiyoruz. İnciraltı problemini konuşmak için bile randevu alamıyoruz. İzmir’in en önemli problemi bu… Kanaat önderlerimize de sesleniyoruz. İnciraltı’nın planlanması konusunda herkesin destek vermesi gerekiyor. Bu onların İzmir’e borcudur. 10 milyar dolar yabancı sermayeyi çekebilecek bir alandan bahsediyoruz. EXPO’da herkesin bildiği alanlardan bir tanesi bu yer. Minimum 15 bin istihdamdan bahsediyoruz. 100 bin turist getirecek ve İzmir’i şahlandıracak bir gelir kazandıracak. Buranın kaderine terk edilmesi günah! Ülkenin, İzmir’in kaybedecek bir günü yokken lütfen sesimize kulak versinler” ifadelerini kullandı.