GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
16 Haziran 2022 Perşembe 11:05

TOKİ İzmir'de satışta... Kasaya 2,8 milyar girecek!

TOKİ İzmir’de; sanayi, ticaret, konut alanı özelliğindeki 104 kamu taşınmazını toplamda 2,8 milyardan satışa çıkaracak.

EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aralarında İzmir'in de bulunduğu 27 ilde bulunan çeşitli özelliklerdeki 349 arsayı açık artırmayla satışa çıkarma kararı adı.

TOKİ tarafından paylaşılan bilgiye göre toplam muhammen bedeli 6 milyar 38 milyon 251 bin 311 lira olan yaklaşık 2 milyon 265 bin 980 metrekare büyüklüğündeki 349 arsa satılacak.

Satışa çıkarılan kamu taşınmazlarında ise önemli bir kısmının İzmir’de olması dikkat çekti. Buna göre; Aliağa’da 75, Bayraklı’da 2, Çeşme’de 22, Torbalı’da 4 ve Urla’da 1 taşınmaz toplamda ise 104 arsa başkanlık tarafından özelleştirilecek.

ALİAĞA’DA GEMİ SÖKÜM ALANLARI
Aliağa’da satışa çıkarılan taşınmazların tamamı gemi söküm ve sanayi alanı özelliğine sahip olması dikkat çekti. TOKİ tarafından satışa çıkarılan en değerli parseller de bu bölgede yer alıyor. Satışa çıkarılan parsellerin bazıları Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen SOCAR Turkey Enerji Anonim Şirketi Özel Endüstri Bölgesi’nin yanı başındaki liman alanında yer alıyor.

BAYRAKLI’DA REZERV ALANLARINDA
Bayraklı’da akaryakıt ve ticaret alanı, Çeşme’de konut, ticaret ve turizm alanları, Torbalı’da konut alanları ve Urla’da ise çok işlevli merkez alanı satış için vitrine çıkarılacak. Bayraklı'da satışa çıkarılanlar taşınmazların birinin akaryakıt, diğerinin ise ticaret alanı özelliği bulunurken her iki alan da TOKİ tarafından yapılan rezerv alanlarının sınırları içinde yer aldığı görüldü. TOKİ'nin İzmir'deki satışlarından en az 2 milyar 798 milyon gelir elde etmesi bekleniyor.

KDV'DEN MUAF SATILACAK
Alıcılar; konut, ticaret, sanayi, sanayi tesisi ve akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara peşin veya yüzde 25, yüzde 40 oranında peşinat ödeyerek, 36 ay vadeyle sahip olabilecek. Ayrıca arsalar KDV'den muaf tutulacak. Açık artırma, 29 Haziran Çarşamba 10.30 ve 30 Haziran Perşembe 10.30 saatlerinde iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek.