GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Aralık 2022 Cuma 21:27

Tokatçı müdür görevden alındı!

Ticaret Bakanlığı, Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Vekili Osman Erdoğan'ın gümrük muhafaza memuruna tokat attığı görüntülerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında görevden alındığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Vekili Osman Erdoğan'ın gümrük muhafaza memuruna tokat attığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Bakanlık, Osman Erdoğan'ın idari tahkikat sonucu görevinden alındığını açıkladı.

CHP'Lİ POLAT PAYLAŞTI
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, sosyal medya hesabından gümrük memuru olduğu iddia edilen kişinin memura tokat attığı görüntüleri paylaşmıştı.

 Videoda memura tokat atan kişinin Gürbulak GTB Bölge Müdürü olduğunu belirten Polat,  şu ifadeleri kullanmıştı:

''Bir muhafaza memurunu mükellefin önünde nasıl tokat atıp küfredebilir bir müdür? Mesleğin ağırlığını özümsemiş onurlu insanlar yapmalı bu işi. Bu adam Gürbulak GTB Bölge Müdürü... Üzerlerindeki üniforma hem devleti hem gümrük teşkilatını temsil ediyor. Kutsal yani! Kamu görevlisine hakaret nitelikli suç. Beyefendi mükelleflere program satacak diye mi kutsalımız küçümseniyor?'' 

 ''Alınıyoruz da üzülüyoruz da böyle şeyleri görünce. Gümrük memuruna niye küfür edilsin? Gümrük memuru niye bu muameleye maruz kalsın? Devleti alenen aşağılayan kişiye hapis cezası verilir. Bu arkadaş burada ne yapıyor?'' (NTV, Haber Merkezi)