GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
15 Mayıs 2018 Salı 11:07

TOBB’da sürpriz değişiklik: Yorgancılar yok, Özgener var!

TOBB genel kurulu yapılırken İzmir ‘i temsiliyet açısından yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Başkan Yardımcısı olan EBSO Başkanı Yorgancılar listede yer almadı. Başkan Hisarcıklıoğlu İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener’e yeni dönemde yer verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu, mevcut başkan Ricat Hisarcıklıoğlu’nun delegelerin ortak refleksiyle yeniden tek aday gösterilmesiyle gerçekleşti. 

Hiçbir siyasi parti temsilcisinin davet edilmediği genel kurulda Hisarcıklıoğlu tarafından oluşturulacak yeni yönetim kurulu listesinde sürprizler yaşandı.

İzmir’deki iş dünyasını yakından ilgilendiren gelişmede iki dönemdir yönetim kurulunda görev yapan ve bir dönemdir başkan yardımcısı olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın listede yer almadı.  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i yeni listeye yazdı.

Ticaret Odası heyetinin önceki gün Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettiği öğrenildi. Gerçekleşen görüşme sonunda Hisarcıklıoğlu’nun, “Mahmut Bey burada kalsın, özel bir şey konuşacağım” dediği ifade edildi. Özgener’e teklifin bu özel görüşmede iletildiği öne sürüldü. 

Ticaret Odası seçimleri sürecinde 26 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Ekrem Demirtaş’a rakip olan Özgener için, ‘iktidar tarafından destekleniyor’ iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Ayrıca Özgener’in 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağı da öne sürülmüştü. Özgener ise bu yaklaşımlar karşısında, “Hiçbir görevimi yarıda bırakmadım” açıklamasında bulunmuştu. Gelişmelerin ardından kulislere yansıyan bilgilere göre TOBB’daki değişimin Yorgancılar'a yakın İzmir’deki iş dünyasındaki bazı kesimlerde rahatsızlık yaratabileceği belirtildi .

İşte Hisarcıklıoğlu'nun listesi: