GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Mart 2023 Cuma 09:03

TMSF'den İzmir'de arsa satışı

TMSF’nin borçlarından dolayı satışa çıkardığı  İnterdepo Uluslararası Özel Antrepo İşletmeciliği’ne ait Bayraklı’daki depo ve arsanın yeni sahibi Özel Karataş Hastanesi’ni bünyesinde barındıran Lokal Yapı ve Sağlık Hizmetleri Şirketi oldu. 

EGEDESONSÖZ – TMSF aldığı kararla, İnterdepo Bayraklı Gayrimenkulü Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün İnterdepo Uluslararası Özel Antrepo İşletmeciliği AŞ'ye ait kamu alacalarından satışa çıkarmıştı. 

Şirketin, Bayraklı’nın Mansuroğlu Mahallesi’nde yer alan kargir depo ve idare binası ve arsası 100 milyon TL ile ihaleye çıkılmıştı. 

İhalenin sonucu bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre şirkete ait taşınmazla 120 milyon TL bedelle üzere Lokal Yapı ve Sağlık Hizmetleri Eğitim Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ihale edildi. Dr. Ümit Derundere’ye ait şirket aynı zamanda Özel Karataş Hastanesi’ni de bünyesinde barındırıyor. 

Karar şu şekilde: 

İnterdepo Bayraklı Gayrimenkulü Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 23.08.2022 tarihinde gerçekleştirilen ihale sonucunda 120.000.000-TL bedelle Fon Kurulunun onayına sunulmak üzere Lokal Yapı ve Sağlık Hizmetleri Eğitim Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ihale edilmiş akabinde ihale sonucu Fon Kurulunun 25.08.2022 tarihli ve 2022/400 sayılı kararı ile onaylanmış ve ihale bedelinin tamamı 15.09.2022 tarihinde TMSF'nin ilgili hesabına yatırılarak Bütünlüğün mülkiyet aynı tarihte Lokal Yapı ve Sağlık Hizmetleri Eğitim Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye geçmiş olup, ihale bedeli olan 120.000.000 TL aşağıdaki şekilde paylaştırılmıştır.