GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ağustos 2024 Perşembe 13:31

TMMOB İzmir karıştı: Temsilcilik kapatıldı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, Ödemiş Temsilciliği’ni kapatma kararı aldı. Temsilciliğin eğilim yoklamasında İzmir şubeye muhalif olan Gürkan Gülen’in birinci çıkması ve Gülen'in temsilci olarak atanmasını engellemek için kapatıldığı iddia edildi. Odadan ise yalanlama geldi. Odadan yapılan açıklamada “İlçe temsilciliği yönünden baktığımızda işleyiş açısından yeterince aktif olmadığını düşündük ve bu dönem kapatma kararını öneri olarak sunduk ve genel merkezimiz bu kararı onayladı” denildi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ödemiş Temsilciliği’nde 14 Mayıs tarihinde temsilci seçilmesi için eğilim yoklaması yapıldı. Sandıktan Gürkan Gülen 24 oy, Yasin Türe 22 oy, Hayriye Doğru Bayraktar 21 oy, Mustafa Bozkurt 21 oy, Şevket Hasırcı 21 oy çıktı.

Eğilim yoklamasında birinci çıkan ve İzmir Şube yönetimine muhalif olduğu belirtilen Gürkan Gülen’in yarışta birinci çıkmasının ardından tartışmalar patlak verdi.

Muhalif cephenin iddiasına göre, İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, Gülen’i temsilci olarak atamak istemedi ve kendisi ile birlikte hareket ettiği iddia edilen üyelerden Ufuk Aykol aracılığıyla ikinci ve üçüncü sırada bulunan Yasin Türe ile Hayriye Doğru Bayraktar’a Ödemiş temsilcisi olması konusunda ayrı ayrı teklif götürdü, ancak iki isim de bunu kabul etmedi.

GEREKÇE İŞLEVSELLİĞİN AZALMASI
İzmir Şubesi yönetimi ise “işlevselliğin azalması” gerekçesiyle Ödemiş Temsilciliği’nin kapatılması önerisini İMO Genel Merkezi’ne iletti. Genel Merkez ise Ödemiş şubesinin yanında Bergama Temsilciliği’ni de benzer gerekçeyle kapatma kararı kaldı.

“AYATAR’I VE AYKOL’U TEBRİK ETMEK LAZIM”
Gürkan Gülen yaptığı açıklamada “yaptığımız seçime saygı duymayıp, sözde demokrasiyi her platformda savunan ama iş uygulamaya gelince istedikleri olmuyor diye kibirlerine kapılarak hareket eden Eylem Ulutaş Ayatar başkanlığındaki İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'nu ve Ufuk Aykol'u tebrik etmek lazım. Benden daha az oy alanlara teklif götürdüler. Kabul de etmedi arkadaşlarımız. Elbirliği ile üye sayısı Tire Temsilciliği'nden daha fazla olan İnşaat Mühendisleri Odası Ödemiş Temsilciliği'ni kapattılar. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

ODADAN AÇIKLAMA: BİR SEÇİM VE BUNUN KAZANANI DİYE BİR ŞEY YOKTUR
İnşaat Mühendisleri İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ise iddialara yanıt verdi. İddiaları yalanlayan Ayatar, “Bir eğilim yoklaması yapıldı. Seçimler şubede olur ve iki yılda bir gerçekleştirilir. Temsilcilik açılması ya da kapatılması konusu, bir yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilir. Seçim diye bir şey yok. İlçe temsilciliği yönünden baktığımızda işleyiş açısından yeterince aktif olmadığını düşündük ve bu dönem kapatma kararını öneri olarak sunduk ve genel merkezimiz bu kararı onayladı. İdari bir karar bu. Kazanma diye bir şey yok, çünkü seçim yok. Yönetmelik gereği ve yönetimin tasarrufu gereği temsilciliklere atamalar yapılır. Bir seçim ve bunun kazananı diye bir şey yoktur. Bu Ödemiş'e özel bir karar değil. Aynı şekilde işlevselliği azaldığı için Bergama temsilciliğini de kapattık” dedi.