GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
5 Kasım 2021 Cuma 12:10

TKK'de dijital dönüşüm için düğmeye basıldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir'in ilçelerinde gerçekleştirdiği saha çalışmaları ile 2019 yılında başlatılan "Dijital Dönüşüm" çalışmaları kooperatiflere anlattı. Kooperatiflerin talep ve önerileri de dinlenirken, çözüm önerilerinin oluşturulması için toplantıda not edildi.
EGEDESONSÖZ -Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve TÜBİTAK arasında 2019 yılında yapılan iş birliği kapsamında geçtiğimiz yıl “Dijital Dönüşüm Süreç Çalışma Grupları ve Proje Başlangıç Toplantısı” düzenleyerek sürecin startı verilmişti.
Gerçekleştirilen kooperatif ziyaretleri ile birlikte süreç hız kesmeden devam ederken, çalışmalar dün İzmir'de yapılan ziyaretler ile sürdürüldü. Çalışma kapsamında İzmir'in Bayındır İlçesi Sınırı içerisinde yer alan Zeytinova Tarım Kredi Kooperatifi olmak üzere çeşitli kooperatifleri ziyaret eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi,  Ekoop otomasyon sisteminde uygulamaya konulan yenilikler, sistemin çalışma prensibi ve kooperatifçilere sağladığı yenilikler ve kolaylıklar hakkında bilgi verildi. 
Dijital Dönüşüm Daire Başkanlığı bünyesindeki kurul tarafından  Tarım Kredi personelinin, iş ve işlemleri sırasında karşılaştıkları zorluklar ve bunlara bağlı çözüm önerileri dinlendi. Daire Başkanlığı ve Birim Müdürlerince karşılaşıldığı belirtilen sistemsel sorunlar örneklemelerle sistem üzerinde gerçekleştirilen deneme ve görsel çalışmalar neticesinde personel bilgilendirmeleri yapılırken, çıkan sonuçların/önerilerin ise değerlendirilmek üzere not altına alındı.