GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Haziran 2024 Salı 20:19

TİS masasında gözler teklifte...Önce Büyükşehir sonra ilçeler!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında başlayan TİS görüşmelerinde bugün İzmir Sanat'ta iki tarafın temsilcileri bir araya gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşen sendika yetkilileri yarın masaya rakam konulmasını beklediklerini belirtti.

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında başlayan TİS görüşmelerinde yeni bir toplantı daha gerçekleştirildi. İzmir Sanat'ta gerçekleştirilen toplantı sonrası basın açıklaması gerçekleştiren  Tüm-Bel Sen’in Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş süreç hakkında bilgi verdi. 

Cemil Tugay ile görüştüklerini belirten Keleş şu ifadeleri kullandı:

"Başkanımız yarın TİS masasının kurulacağını ifade etti. Yarın Barış Karcı’nın başkanlığında kurulacak TİS masasında taleplerimizi görüşeceğiz. Bir önceki toplantıda taleplerimizi sunduk, yarın bir teklif bekliyoruz dedik. Kendileri de yarın bir teklif geleceğini iletti. Zimmetler konusundaki yasal düzenlemeler hakkında dosyamızı verdik, inceleyeceğini söyledi. Hiçbir belediye başkanına zimmet çıkartılmadığını mahkeme kararları ile sunduk.

Hazırladığımız TİS taslağı aslında iş barışını korumak adına hazırlanmıştır. Bazı iş yerlerinde iş yerine özel sorunlar yaşıyoruz. Bunları gidermek adına toplu sözleşmemizde maddeler hazırladık. Bunları da ifade ettik. Bunların çözülmesi için sıcak baktığını, bu meselenin de iletileceğini belirtti. Gerçekten uzun bir zaman içerisinde hazırladığımız tüm işyerlerinden talepleri toplayarak hazırladığımız TİS taslağının arkasında olduğumuzu hep gösterdik. Bugün de gösterdik. Her zaman söylediğimiz gibi bizler taleplerimizin arkasında ne kadar durursak kazancımız da o kadar çok olacaktır. Bulunduğumuz noktadan bir adım daha geri gitmeyeceğiz. Yarın toplu sözleşme masasına bu duygularla oturacağız ve kazançla da kalkacağız. Bayraklı Belediyesinden meslektaşlarımızı da görüyoruz. Dün de Çeşme Belediyesi’ndeydik. Herkesin gözü TİS'te bunu da biliyoruz. İlçe belediyelerine de selam veriyoruz. Büyükşehir de kazanıp ilçe belediyelerine geçeceğiz.”