GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ağustos 2024 Çarşamba 16:46

TİS krizinde yeni gelişme… Büyükşehir'de sandık kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden TİS krizinde son sözü emekçiler söyleyecek. 6 bin kamu emekçisi Başkan Tugay tarafından teklif edilen 17 bin TL’lik sosyal denge tazminatı önerisini oylayacak.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. 

Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın son olarak teklif ettiği 17 bin TL’lik sosyal denge tazminatı önerisini değerlendirdi. 

Sendika teklifi İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerine sorulmasına karar verdi. İşyerlerinde sandıklara kurulacak ve mevcut TİS talepleri için 'evet' ya da 'hayır'oylaması yapılacak. 

Büyükşehir’de referandum bölünmesi… Birlik Yerel Sen’den hayır çağrısı!

YÖNETİM İKİYE AYRILDI
Sendikadan üyelere gönderilen mesajda “Arkadaşlar merhaba... Şube yürütme kurulu olarak toplantımızı yaptık ve aldığımız karar şu şekildedir. Yürütme kurulu olarak 5’e 2 çoğunlukla sandık kurma kararı aldık. Kararda daha önce de ifade ettiğimiz gibi soruşturmaların geri çekilmesi ve açığa alınan arkadaşlarımızın göreve iade edilmesi koşuluyla, önceliğimiz bu arkadaşlar hepinize kolay gelsin” ifadelerine yer verildi.

Referandum tarihi sendika tarafından ilan edilecek.