GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Mart 2018 Cumartesi 16:32

Tireli muhtarlar mera ihalelerinde birleşti: İptalini istiyorlar!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün İzmir’de ihaleyle kira yoluna gitti toplam 22 mera için tepkiler yükseliyor. Tire’de 4 köyün muhtarı hazırladıkları ortak dilekçeyle kararın iptalini istedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İl Mera Komisyonu’nun ihaleyle kiraya çıkardığı araziler için Tire’deki dört mahalle muhtarı harekete geçti.Kızılcaavlu, Kireli, Yeni Çiftlik ve Alacalı köylerinde bulunan toplam bin 615 dekarlık meralık alanın kiraya verilecek olmasına tepki gösteren muhtarlar hazırladıkları ortak dilekçe ile ihalenin iptali için Tire Kaymakamlığı’na ve İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Muhtarlar ayrıca köylerindeki hayvan sayısını da belirtirken mevcut meraların kendilerine yetmediğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde müdürlüğün aldığı karar doğrultusunda İzmir’de Menemen, Foça ve Tire ilçelerinde toplam 22 mera, 25 yılı aşmayacak şekilde gerçek ve tüzel kişilere kiralanacağı duyurulmuştu. Türkiye’de uygulanan tarım politikaları bir yandan tartışılırken, hükümetin Mera Yasası’ndaki boşluktan yararlandığı ve meraların korunmasına aykırı bir şekilde hareket ettiği öne sürülmüş, kamuoyu ihale kararına büyük tepki göstermişti.