GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Nisan 2016 Cuma 11:12

Tire Süt’e taklit şoku!

Türkiye çapında üretim yapan Tire Süt Kooperatifi’nin markasının taklidi piyasaya sürüldü. Kooperatif vatandaşları, “Her süt Tire Süt değildir” sözleriyle uyardı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Bölge üreticisinin sütlerini işleyerek yarattığı markalarla Türkiye’ye yayılan Tire Süt Kooperatifi’nde taklit şoku yaşanıyor.

Tire Süt Kooperatifi’ne ait  “Tire Süt” markalı pastörize sütler piyasada ambalaj ve isimleri taklit edilerek satışa sunuldu.  Tire süt’ün yarattığı marka üzerinden kar sağlamayı hedefleyen firmalar hakkında yasal işlem başlatma kararı alan Tire Süt,  vatandaşları ise uyardı.

HER SÜT TİRE SÜT DEĞİLDİR!
Vatandaşların market raflarında ürünü seçerken daha bilinçli olmaya davet eden Tire Süt, hazırladığı ilan ile tüketicileri uyardı. “Her süt Tire Süt değildir” başlıklı ilanda  şu ifadelere yer verdi: “Üretim kalitesi ve doğallığı ile Türkiye çapında marka olan Tire Süt ürünlerimizin taklitleri piyasaya çıkmıştır. Ambalaj ve renklerimi ve tasarımlarımız taklit edilerek güvenilir gıdaya önem veren  tüketicilerimiz yanıltmaya çalışılmaktadır.  Tüketicilerimizin ürün alırken dikkat edip taklitlerimizden sakınınız.”