GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Eylül 2021 Cuma 10:57

Tire'deki Katı Atık Tesisi için üniversite hamlesi

Tire’nin kırsal Karatekke Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan katı atık tesisi ile ilgili olarak Ege Üniversitesi ile tarımsal etüd raporu hazırlanması için protokol yapılması planlanıyor. Büyükşehir Meclisi Başkan Tunç Soyer’e yetki verdiği takdirde protokol imzalanacak.

EGEDESONSÖZ- Tire’de İYİ Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile Cumhur İttifakı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de karşı çıktığı katı atık tesisi projesi ile ilgili olarak yeni bir adım atılması kararlaştırıldı.

ÇED Süreci devam eden projede bölgenin tarımsal etüdünün yapılması amacıyla üniversite görüşü alınması için harekete geçildi.

Meclis gündemine gelen öneri şöyle:

“Tire ilçesi, Karateke Mahallesi, 892 parselde Tire II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisine yönelik hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporuna eklemek üzere Akademik Tarımsal Etüd Raporu hazırlanması amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün kabulü ile söz konusu “Protokol”ün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tunç SOYER'e yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Atık Yön. Dai.Bşk.E.310770)”