GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ekim 2021 Cuma 19:17

Tire’de yeni tartışma... 'Başkan DSP'ye çalıştı!'

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevden aldığı Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın yerine atanan Şenol Sardoğan’a tepki geldi. CHP Tire eski İlçe Başkanı Hidayet Petin, “Tire’de seçimde oyları bölmek için DSP’yi kuran ve aday olan Tayfur Çiçek’e destek veren Sardoğan’ın görevi kabul etmesi doğru değildir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek görevden aldığı Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın geri dönüşüyle ilgili kampanya sürüyor. Parti genel merkezine mektup ve faks gönderen partililer kararın gözden geçirilmesini isterken Şenoyar’a sahip çıkmıştı.

Parti yönetimi Tire’ye eski ilçe başkanlarından Şenol Sardoğan’ı atadı. Atama kararına bu kez partide ilçe başkanlığı ve il genel meclis üyeliği de yapan Hidayet Petin tepki gösterdi. Petin, Sardoğan’ın 2019 yerel seçimlerinde DSP’den aday olan eski Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e destek verdiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanlığı seçimlerinde Tayfur Çiçek'le beraber DSP'yi kurarak CHP Genel Merkezi’nin aldığı kararı tanımayan, CHP'nin oylarını bölmeye çalışan Şenol Sardoğan'ın, Tire CHP'ye Başkan atanmasını uygun bulmuyorum. Facebook’ta dikkat çekme şekli hoş olmamıştır ama Hakan Şenoyar verdiği mücadelede haklıdır. Köylüler arkasındadır. Örgüt arkasındadır. Ayrıca AKP İlçe Başkanı’nın “Hakan Şenoyar görevden alınmalıdır" talimatı sonrası hiç hoş olmamıştır. Tire’de oyları bölmek için DSP'yi kuran ve 4000 oy alarak milletimizin verdiği dersi almayan Tayfur Çiçek ve ekip başısı Şenol Sardoğan’ın CHP’de görevi kabul etmesi hiç hoş olmamıştır. Tüm Tire CHP kamuoyuna saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullandı.