GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2023 Perşembe 11:04

Tire’de tek kalemde dev satış!

Tire Belediyesi kendi mülkiyetindeki 5 kat imar izinli 2 bin metrekarelik taşınmazını satış vitrinine çıkarma kararı aldı. Muhammen bedel olarak 25 milyon TL’nin belirlendiği ihale 5 Temmuz günü gerçekleştirilecek.

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ – Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik krizler nedeniyle vatandaşlar olduğu kadar belediyelerde gelir elde etmek amacıyla çeşitli yollara başvurmaya devam ediyor.

Bir çok belediye bütçe sağlamak amacıyla borçlanma yöntemine giderken, bazı yerel yönetimler ise bünyesinde bulunan ve kullanılmayan taşınmazlarını satış listesine koymaya başlamış durumda.  Bu kapsamda belediye bünyesinde yapılacak çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla Tire Belediyesi de bünyesinde yer alan 1 adet taşınmazını satış listesine koyma kararı aldı.

İlçe sınırları içerisinde yer alan ve Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan taşınmazını satma kararı alan Tire Belediyesi,  2 bin 16,32 metrekarelik arazi için 25 milyon TL’lik muhammen bedel belirledi. İstasyon Caddesi üzerinde yer alan ve yola sıfır olarak bulunan, imar kaydında ise zemin kat ticarethane olmak üzere 5 kat inşaat izni olan  ‘arsa’ nitelikli taşınmaz  için geçici teminat bedeli ise 750 bin TL olarak belirlendi.

Tire Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda  5 Temmuz saat 11’de gerçekleştirileceği belirtilen ihale kapalı teklif usulü ile düzenlenecek.