GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Kasım 2021 Perşembe 15:16

Ticaret Odası’ndan sonra Fırıncılar Odası da ekmeğe zam yaptı!

Bugün öğle saatlerindeki komisyon toplantısında, İZTO’ya kayıtlı fırıncılar gibi Fırıncılar Esnaf Odası mensubu fırıncıların da 230 gram ekmeğin 2,5 liradan satılması kararı alındı. Yeni tarife hemen uygulamaya alındı. Oda Başkanı Nejdet Durmuş, “Bizim ekmeğin maliyeti de aynı, Ticaret Odası’na kayıtlı meslektaşlarımızın da… İki ayrı fiyat zaten düşünülemezdi” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası Meclisi’nin dünkü toplantısından oybirliğiyle geçen 230 gram ekmeğin 2,5 liradan satış kararı, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası’nı da harekete geçirdi. Bugün öğle saatlerinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde toplanan beş kişilik komisyon, Fırıncılar Odası’na bağlı fırıncıların da 230 gram ekmeği 2,5 liradan satmasına karar verdi.

DURMUŞ: DİRENEBİLDİĞİMİZ KADAR DİRENDİK

İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Nejdet Durmuş,  “Ekmeğe zam yapmak bir zorunluluk haline gelmişti” dedi ve şu açıklamayı yaptı:

“Direnebildiğimiz kadar direndik. İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi’nin gündeme taşıdığı ekmek zammı, tüm fırıncı esnafımız için gerekliydi. Yüzde 37’lik hammadde artışına rağmen yüzde 20’lik zammın makul olduğunu düşünüyorum. Yüzde 37’lik zam yapsaydık, ekmeği 3 liradan satmamız gerekirdi ki, bunu yapmadık. Komisyon olarak Ticaret Odası’nın aldığı karara uyma yönünde fikir birliği yaptık. Esnafımız artık 230 gram ekmeği, 2,5 liradan satacak.”

Öğle saatlerinde Birlik binasında yapılan toplantıda 230 gram ekmeğin 2,5 lira olması kararını, bazı fırıncıların anında uygulamaya koyduğu, ancak bugünden itibaren tüm fırıncıların aynı fiyattan satış yapacağı öğrenildi.