GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
25 Temmuz 2017 Salı 00:32

Testereli saldırı: En az 5 kişi yaralandı...

İsviçre polisi, Almanya sınırındaki Schaffhausen şehrinde, eski şehir bölgesinde öğle saatlerinde elinde testere olduğu bildirilen bir erkeğin, sağlık sigortası şirketinin bulunduğu binaya girerek 5 kişiyi yaraladığını bildirdi. Saldırı sonrası bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı.

İsviçre polisi, Almanya sınırındaki Schaffhausen şehrinde, eski şehir bölgesinde öğle saatlerinde elinde testere olduğu bildirilen bir erkeğin, sağlık sigortası şirketinin bulunduğu binaya girerek 5 kişiyi yaraladığını bildirdi. Saldırı sonrası bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı. İsviçre'nin Schaffhausen kentinde şizofren olduğu belirtilen bir kişi, elektrikli testere ile 2'si ağır en az 5 kişiyi yaraladı. Başlatılan çalışmalarda saldırganın bölgeden kaçarken kullandığı araç bulundu.

Saldırganın kimliği, 51 yaşında Franz Wrousis isimli bir İsviçre vatandaşı olarak açıklandı. Wrousis'i yakalama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. İsviçre polisi yaptığı açıklamada, Wrousis'in müşterisi olduğu sağlık sigortası kurumu çalışanlarını hedef aldığı ve yaralılardan 2'sinin bu çalışanlardan olduğunu belirtti. Wrousis'in şizofren olduğu, ormanda yaşadığı, daha önce silah mevzuatına karşı gelmek suçuyla iki kez ceza aldığı, ayrıca polis tarafından agresif ve tehlikeli olarak tanımlandığı ifade edildi. Saldırının bir terör eylemi olmadığını bildiren polis, olayın nedenini araştırmaya devam ediyor. (CNN TÜRK)