GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
3 Ağustos 2017 Perşembe 10:48

Tepecik Bornova'da 'Evde Sağlık Birimi' kuruldu

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova ek binasında açılan Evde Sağlık Birimi, ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve engellilere hizmet vermeye başladı.

Tepecik Hastanesi'nde 2010 yılından beri başarılı bir şekilde yürütülen Evde Sağlık Birimi'nden 7 yılda tam 4 bin 400 hasta hizmet aldı. Daha çok hastaya hizmet vermek amacıyla evde sağlık hizmetlerine ek olarak Bornova ek binada Evde Sağlık Birimi oluşturuldu.

Bin 300 kayıtlı hastası bulunan Evde Sağlık Birimi çalışmalarına hız vererek, hizmet alan hasta sayısının artmasını amaçlıyor. Aile Hekimliği Kliniği Başasistanlarından Uzm. Dr. Umut Gök Balcı sorumluluğunda kurulan birimde iki hemşire bir sekreter ve bir şoför görev yapıyor. Aile Hekimliği Kliniği tarafından desteklenen ve aile hekimliği asistanlarının rotasyonla eğitim aldığı birimde hastaların hastaneye geldiklerinde alt bezi raporu, konsültasyon, ilaç, küçük müdahaleler, tetkik ve tedavilerinin yapıldığı aynı zamanda monitörizasyon şartlarının mevcut olduğu 5 yataklı Evde Sağlık Ünitesi oluşturuldu.