GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Eylül 2024 Çarşamba 09:23

Tenis Federasyonu, seçime gidiyor: Başkanlığa İzmirli aday!

31 Mart seçimlerinde MHP’den Çeşme Belediye Başkan adayı olan eski Milli Tenisçi Esat Tanık, Türkiye Tenis Federasyonu Başkan adaylığını açıkladı. Tanık, seçimi kazandırdığı takdirde Azmi Kumova’dan sonra Tenis Federasyonu Başkanlığı yapan ikinci isim olacak.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Türkiye Tenis Federasyonu’nun 11 Kasım’da yapılacak genel kurulunda, yeni başkan ve yönetim kurulu belirlenecek. Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş, henüz adaylık açıklamasında bulunmazken, Mehdi Kasapoğlu’nun ardından İzmirli eski Milli Tenisçi Esat Tanık da aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. Esat Tanık, seçimden zaferle çıkması halinde, Azmi Kumova’dan sonra İzmir’den Tenis Federasyonu Başkanlığı yapan ikinci isim olarak tarihe geçecek.

67 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ
Henüz 5 yaşındayken, 1985 yılında İzmir Kültürpark Tenis Kulübü’nde tenis kariyerine başlayan Esat Tanık, bu spor dalı için “Tenis, tüm hayatımın akışını yönlendirmemde etkili olan, onur duyduğum bir spor oldu” ifadesini kullandı. 1992 yılında, 12 yaşındayken ilk defa Tenis Milli Takımı’nda oynayan Esat Tanık, tüm yaş gruplarında 50 kez Genç Milli, 17 kez de A Milli takım formasını giydi. Ayrıca, tüm yaş gruplarında Türkiye şampiyonlukları kazanan Tanık, ITF Dünya Gençler kategorisinde 100 oyuncu sıralamasına giren ilk Türk olma başarısını yakalamıştı. Ortaokul ve liseyi Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bitiren Esat Tanık, Texas Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden tam tenis bursu ile okuyarak mezun oldu. ATP dünya sıralamasında 690 numaraya kadar yükselen Tanık, aktif spor hayatı boyunca 70 ülkede Türkiye temsil etti ve 2006 yılında profesyonel tenis kariyerini noktaladı.

SPORCULARIMIZA ÖZEL TÜRK TENİS SİSTEMİ’Nİ OLUŞTURACAĞIZ
Tenis Federasyonu Başkanlığına adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Esat Tanık, şunları söyledi:

“Türk sporcusunun özüne has bir şekilde itina ile oluşturacağımız Türk Tenis Sistemi’ni, bugüne kadar benzeri görülmemiş bir hacimde, dünyada tanınmış Ulusal ve global firmaların maddi katkılarını alarak destekleyeceğimizi şimdiden beyan etmek istiyorum. Şeffaf ve adil bir anlayışla, tüm ülke genelindeki kulüplerimiz, antrenörlerimiz, tenisçilerimiz ve tenisçilerimizin en büyük dayanağı ve destekçisi olan ailelerimiz ile kenetlenerek üstün başarılara imza atacağımızdan eminim. Bu bağlamda, içimde yanıp tutuşan hizmet aşkıyla içine doğduğum bu güzide spora yönetim kurulumuzla beraber çok büyük katkılar sağlamak adına, Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığına aday olduğumu Türk tenis kamuoyuna hürmetle arz ederim.”