GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Mayıs 2016 Cumartesi 13:49

‘Temiz’ kampanya: Karşıyaka Sahili pırıl pırıl oldu

İzmir Karşıyaka'da çevreciler Akdeniz'deki deniz kirliliği tehlikesi çağrısına sessiz kalmadılar. Çevreciler Bostanlı sahilini temizleyerek kampanyaya destek verdi.

"Akdeniz'i Temiz Tutalım" (Clean Up The Med) kampanyası çerçevesinde deniz kirliliği ile mücadele eden Deniz Temiz Derneği (TURPMEPA) öncülüğünde Karşıya Belediyesi ve Kent Konseyi Bostanlı sahilin boyunca kıyı temizliği gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde Bostanlı Vapur İskelesi önünde buluşan çevreciler buradan ellerinde torbalarla yerlere atılan, sahil kenarındaki taşlara sıkışan çöpleri topladı. İzmir Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin destek verdiği etkinlikte hem denize hem de çevreye atılan bira şişeleri, petler, katı atıklar toplandı.

Uzmanlar Akdeniz Havzası'nda deniz suyu sıcaklığının iki derece artış gösterdiğini, artan deniz suyu sıcaklığının deniz ortamındaki oksjien azalmasına neden olduğuna dikkat çekti.

"Sen de küresel ısınma ile tehdit altında olan deniz yaşamının kurtarılmasına yardımcı ol" çağrısı ile 28 Mayıs'ta tüm Akdeniz ülkelerinde deniz kirliliğine dikkat çekmek için eş zamanlı etkinlikler düzenlendi. (dha)