GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Kasım 2016 Çarşamba 12:19

Tekstil devi İzmir’e RES yapacak!

Türkiye’nin köklü tekstil kuruluşlarından Akın Holding, Bergama’ya enerji yatırımı yapmaya geliyor. Firma Bergama Örlemiş’te 23 türbinden oluşan RES projesi yapacak.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’deki enerji yatırımlarının merkezi haline gelen Bergama’da yeni proje için çalışmalar başlatıldı.

İzmir’in Bakırçay ve Yarımada bölgelerinde hızla artan Rüzgar Elektrik Santrali (RES) yatırımları nedeniyle Danimarkalı rüzgar türbini kanat üreticisi LM Wind Power’ın üretim üssü kurduğu Bergama’da bir RES projesi daha başlatılıyor.

Türkiye’nin köklü tekstil kuruluşu Akın Holding, Bergama Örlemiş’te RES projesi için çalışmaları başlattı.

75 MİLYON TL YATIRIM
Denizlili iş adamı Rüştü Akın tarafından İstanbul’da Akın Tekstil firması ile kuruluşu gerçekleştirilen Akın Holding, Örlemiş RES projesiyle birlikte Palamutlu Tepe mevkiinde 1000 kilowatt kurulu güce sahip 23 adet türbin kuracak. Toplam kurulu gücü 23.00 megawatt olacak projede yılda  yaklaşık 76 bin 159 megawatt enerji üretecek. Holding, proje için toplamda 75 milyon TL harcayacak.

TEKSTİL DEVİ
Örlemiş RES projesi için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dosyayı sunarak ÇED sürecini başlatan Akın Holding bünyesinde Akın Tekstil, Akın Faktoring,  Aktek Giyim Sanayi A.Ş, EDPA Tekstil, EDPA Kimya, Edip Gayrimenkul gibi firmaların yanı sıra Akın ailesi tarafından kurulan Rüştü Akın Vakfı bulunuyor. İstanbul’da 1940’lı yıllarda kurulan holding tekstil sanayisinde Türkiye’nin önde gelen kuruluşları arasında yer alıyor.