GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Aralık 2020 Cuma 09:12

Tek kalemde dev ihalede ikinci perde... Ne sonuç çıktı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 931 reklam ünitesi ve yeni açılacak 2 bin 770 reklam alanının ihalesi bir kez daha ertelendi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni gelir kaynakları üretmek amacıyla belediyeye ait reklam ünitelerini kiralama kararı almıştı.

Mevcut 931 reklam ünitesinin yanına 2 bin 770 yeni reklam ünitesi daha açmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, toplamda 3 bin 701 adet reklam alanını 10 yıllığına kiralamak amacı ile geçtiğimiz aylarda ihale düzenlemiş ve ihaleye tek firma katılmıştı. 

Kiralamaların gerçekleştirilmesi halinde Büyükşehir Belediyesi'nin kasasına 285 milyon 582 bin 301 TL girmesi bekleniyordu. 

İhaleye katılan Savronik firmasının sadece teşekkür mektubu sunması ve teklif sunmama nedenini ihale tarihinin kısalığı ve deprem olarak açıklamıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası tekrar ihaleye çıkılırken, dev ihale bir kez daha ertelendi. 

İhaleye tek firma numune sunarken, ikinci bir firmanın numuneleri zamanında tamamlayamadığı için ek süre istedi.  Gelen talep sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleyi bir kez daha ertelerken, ihalenin önümüzdeki günlerde yeniden yapılması bekleniyor.