GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Kasım 2021 Cuma 10:41

Teğmen Dolunay'a vefa

Konak İlçesi sınırları içerisinde yer alan ve Bahri Baba Parkı ile Yeni Karamürsel Alışveriş Merkezi önünü birbirine bağlayan üst geçide, 2019 yılında Hakkari'de şehit düşen Jandarma Teğmen İzmirli Güngör Dolunay'ın ismi verilmesi talebi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis oturuma geliyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 30 yaşında şehit düşen Jandarma Teğmen İzmirli Güngör Dolunay'ın ismini kent meydanında yaşatmak için düğmeye basma kararı almıştı.

Konak ilçesi sınırları içerisinde bulunan, Yeni Karamürsel Alışveriş Merkezi önünde bulunan ve Cumhuriyet Caddesi ile Bahri Baba Parkını bağlayan Yaya Üst Geçit için isim çalışmaları yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehit Teğmen Güngör Dolunay’ın isminin verilmesi önerisini Hukuk Komisyonu'na göndermişti.

İlgili önergeyi görüşen Hukuk Komisyonu, talebi oy birliği ile kabul ederken, Kasım ayında gündeme gelecek önergenin kabul edilmesi halinde üst geçidin ismi  Şehit Teğmen Güngör Dolunay olarak belirlenmiş olacak.