GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Haziran 2016 Cuma 10:08

‘Tebliğciler’ bu kez Yarımada’da: O ilçede IŞİD paniği!

İlk olarak Kordon’da halka telkin yaparak ortaya çıkan ardından Şirince’de boy gösteren ‘cübbeli-sarıklı’ ekip bu kez Karaburun’a çıkarma yaptı! 5 kişilik grup ilçede kapı kapı dolaşarak ‘Neden camiye gelmiyorsunuz yoksa Selanikli misiniz?’ diye sordu. Bölge halkı IŞİD paniği yaşadı!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – İzmir’de ilk kez 2012 yılında Kordon’da dolaşarak dikkat çeken ardından aynı Şirince’de ‘kıyamet senaryoları’nın gölgesinde boy gösteren ‘tebliğciler’ bu kez Karaburun’a çıkarma yaptı!

5 kişilik ‘cübbeli-sarıklı’ grup İzmir’in doğal güzellikleriyle göz kamaştıran gözde ilçesinde kapı kapı dolaşarak yaptığı davetler ve sorduğu sorular halkta büyük tedirginlik yarattı.

Grubun bir camide 3 gece konakladığı ve bu süre zarfında halka ‘Camiye neden gelmiyorsunuz yoksa siz Selanikli misiniz?’ şeklinde sorular yönelttiği öğrenildi.

Görüştükleri kişilere toplantı daveti de grup bölgede IŞİD korkusuna yol açtı.



KORDON’DA TELKİN: BAŞINIZI ÖRTÜN

2012 yılın Kasım ayında iki cüppeli ve sarıklı kişi, Kordon boyu yürüyerek oturan herkese özellikle birbirine sarılı vaziyette oturan sevgililerin yanına yaklaşıp “Allah'ın emir ve yasaklarına uyun” fetvası vermişti. Kadınlara 'başınızı örtün', 'erkeklere ise sağınıza solunuza bakmayın' gibi cümleler kuran cüppeliler, Kordon'da rahatlıkla dolaştı, vatandaşın 'nasihat' diye adlandırdığı fetvalarını dillendirmişti.

21 ARALIK ÖNCESİ ŞİRİNCE ÇIKARMASI
Türkiye ve dünya 21 Aralık 2012’de Maya Takvimi’ne göre kıyamet kopacağı iddiasıyla İzmir’in Selçuk ilçesindeki Şirince beldesine akın ederken, ‘tebliğciler’ ‘büyük gün’ öncesi orada da boy göstermişti.

Esnafla konuşan 3 kişi, “Camide namazımızı kılacağız. Hem de bir bakmaya geldik. Böyle şeylere inanmayın. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah’tan başka kimse bilemez” demişti.