GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2016 Salı 13:03

TCDD, işçisine 2 yıl yemek verdi... Şimdi parasını istiyor!

Kurum bünyesinde çalışan yol personelleri ‘yemek şoku’ yaşıyor. Tren hatlarının bakımında çalışan personele talebi olmadığı halde 2 yıl boyunca yemek veren TCDD yanlışlık yapıldığını bildirerek parasını istedi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) çalışanları yemek şoku yaşıyor! TCDD Bölge Müdürlükleri tren hatlarının bakımında çalışan yüzlerce personelden verdiği yemeğin parasını istedi.

PERSONELİN TALEBİ OLMADAN YEMEK VERİLDİ
TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü, İzmir’de tren hatlarında bakım, onarım gibi işlerde faaliyet gösteren yaklaşık 150 yol personele iki sene önce çalışanlara yemek vermeğe başladı. 

Normalde makinistlerin faydalandığı yemek için yol personelleri her hangi bir talepte bulunmazken müdürlük hizmeti 2 yıl boyunca sürdürdü.

7 BİN TL FATURA
Sürecin sonunda gelen talimat yol çalışanlarını şaşkına döndürdü.

Müdürlük tarafından bildirilen emirde yemeklerin yanlışlıkla verildiği süre içinde yenilen yemeklerin parasının personel tarafından geri ödenmesi istendi.

Müdürlüğün talep ettiği para çalışan başına yaklaşık 6-7 bin TL’yi buluyor.



KESİNLİKLE ÖDEMEYECEĞİZ
Kararı öğrenen işçiler şaşkına dönerken Türk Ulaşım Sen İzmir Şubesi tepki gösterdi. 

Egedesonsöz’e konuşan Ulaşım Sen İzmir Şube Başkanı Muhammet Kara, karara anlam veremediklerini söyleyerek mücadele çağrısı yaptı.

Personelin hiçbir talebi olmadan yemek verip, sonra parasını almanın yanlış olduğunu ifade eden Kara, “Personelimiz alınana karar karşısında son derece şaşkın. Bu sadece İzmir’de yaşanan bir sorun değil. Tüm bölgelerde bu karar uygulanmış. Diğer bölgelerdeki arkadaşlar ödemişler ama biz kesinlikle bu parayı ödemeyeceğiz. Bunun için arkadaşlarımızı örgütlüyoruz. Eğer bu paranın personelden kesilmesi halinde mahkemeye gideceğiz” diye konuştu.

KURUMUN HATASI PERSONELE KESİLEMEZ
Yemek krizinin TCDD Bölge Müdürlükler ve TCDD Genel Müdürlüğü’nün aralarındaki yanlışlık ve iletişimsizlikten kaynaklandığını ifade eden Kara, “Yaşananlarda personelin hiçbir suçu yok. Bugün çalıştığı kurum hangi personele yemek verirse, o personel yemeği yer. Şimdi verilen yemeklerin parasını geri almak kabul edilemez. Aldığımız duyumlara göre bu sorunun çıkışında bir bölge müdürlüğünün kendi inisiyatifi ile aldığı kararın uygulanması var. Kurum kendi hatasının faturasını personele çıkaramaz” şeklinde konuştu.