GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
8 Kasım 2017 Çarşamba 11:13

TBMM’de kritik karar: O komisyon sorunları araştıracak

TBMM’de üzüm üreticileri ve bağcılık sorunlarının kurulması için komisyon kuruldu. Komisyona ilk imzayı atanlar arasında İzmir’den Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar da yer aldı.

EGEDESONSÖZ- Üzüm hasat döneminin Eylül ayı itibariyle sona erdiği Ege Bölgesi’nde üretici fiyatlardan memnun kalmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alaşehir’de mitingdeki yaptığı “iki dolar” fiyat çağrısı ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Manisa’daki 5 TL çağrısı gerçekleşmedi. İzmir Ticaret Borsası’nın son rakamlarına göre 9 numara kuru çekirdeksiz üzümün kilosu 4 TL civarında gitti.  Ege Bölgesi’nin Manisa başta olmak üzere İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla illerinde çok sayıda üretici bu sezon beklediğini bulamadı.

Manisa Milletvekili MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, CHP Milletvekilleri Özgür Özel ve Mazlum Nurlu’nun yakından takip ettiği üzüm üreticilerinin sorunları ve bağcılık ile ilgili TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Komisyonda İzmir’den AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar da yer aldı.

Kurulan komisyon son yıllarda ekonomik olarak zor günler geçiren üzüm üreticilerinin sorunlarını masaya yatıracak. Bölge ziyaretleri ve raporlar üzerinden bir değerlendirmede bulunacak. İlaç kullanımı, fiyat istikrarı, işçi maliyetleri ve destekler gibi konularda görüş bildirerek çözüm önerilerini sıralayacak.

Kararın alınmasının ardından konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba,  "Dört partinin de onay verdiği, bağcılık ve üzüm üreticilerinin sorunlarına yönelik araştırma önergesini biz de destekliyoruz. Bakanlık olarak, kurulacak araştırma komisyonunda gerekli katkıyı vermeye hazırız" dedi.