GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mayıs 2018 Çarşamba 17:53

Tatlıses'e hüsran: Sırasını beğenmedi, aday gösterilmedi!

AK Parti İzmir’den Milletvekili Aday Adayı olan türkücü Tatlıses’in 7’nci sıraya yazıldığı fakat kendi isteğiyle listeden çıkarıldığı öğrenildi. Tatlıses’in YSK’ya teslim edilen kesin listede bu yüzden yer almadığı belirtildi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  (Kulis Haber) Türkiye 24 Haziran’daki erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

 Oluşan listelerde yer yer sürprizler yaşandı. Önemli ve ağırlığı olan bazı isimler liste dışında kalırken özellikle İzmir’de ithal adayların bolluğu gözlerden kaçmadı.

AK Parti’de aday adaylığı başvuru sürecinde ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in ismi ön plana çıkmıştı. Daha önce memleketi Şanlıurfa’dan üç kez adaylık başvurusu yapan Tatlıses, bu kez de şansını İzmir’den denemişti. 

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İzmir’e yerleşen ve uzun süredir kentte yaşayan Tatlıses süreçte birinci bölgede ilçe turu atmıştı. Teşkilatlarla bir araya gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakın bir hukuku olduğu bilinen Tatlıses’in İzmir listesinde yer alması bekleniyordu. Fakat açıklanan aday listesinde Tatlıses’in ismi yoktu.

Sürpriz bir isim olarak eski Milli Futbolcu Alpay Özalan ikinci bölgede Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın arkasında ikinci sırada kendine yer buldu.

Tatlıses’in listede yer almaması kafalarda soru işareti yarattı. Tatlıses’in listede 7’nci sıraya yazıldığı belirtildi. Fakat sıralamayı beğenmeyen Tatlıses’in kendi isteğiyle listeden çıkarıldığı ifade edildi.

Öne sürülen bilgiyle ilgili sessizliğini koruyan Tatlıses’in ilerleyen günlerde bir açıklama yapacağı ifade edildi.

İBRAHİM TATLISES’TEN AÇIKLAMA
İbrahim Tatlıses çıkan haberler üzerine  Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

Böyle aslı astarı olmayan haberler nereden çıkar anlamış değilim... Bu haberi ve ithamları asla kabul etmiyorum. Ben gönül verdiğim partimin her kararına saygılıyım... 7’de olsa, hiç olmasa da benim boynum kıldan ince sanırım bunu artık anlamış olmalısınız... Bana YÜCE ALLAH tarafından verilen yetenek ile makamların büyüğü bahşedilmiş zaten çok şükür... 10 kere aday olsam mesele makam veya güç değil mesele gönül verdiğim Sayın CumhurBAŞKANIMIN, partimin yanında olduğumu göstermektir.