GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mart 2022 Perşembe 14:26

Taşeron firma kaçınca çukurlar geriye kaldı!

Konkordato ilan ettiği için Torbalı’da kazdığı çukurları kapatmayan taşeron firma Torbalıları mağdur etti.

Torbalı’daki elektrik alt yapı işlerini alan Yılmaz Elektrik isimli şirket borçlarını ödeyemeyince konkordato talep etti. İşlerini yarıda bırakan şirket kazdıkları çukurları kapatmadan Torbalı’dan ayrıldı. Vatandaşlar ise her gün bu çukurlara düşme tehlikesi yaşıyor.

Zaman zaman araç kazalarına da neden olan bu dev çukurların ne zaman kapatılacağı ise belirsizliğini koruyor. Günlerdir açık şekilde bırakılan çukurların büyük bir kısmında bariyer de bulunmuyor. Çok sayıda cadde ve sokakta bu manzaralar yaşanırken ilçe sakinleri sitemlerini dile getirerek, duruma tepki gösteriyor.



‘EVE GİRMEK HİÇ BU KADAR TEHLİKELİ OLMADI’
Özellikle akşam saatlerinde aydınlatmanın da azlığı nedeniyle sıkıntının daha da büyüdüğünü ifade eden Kıbrıs Caddesi sakinlerinden Ayşe Şengül, “Evlerimize girmek hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı. Tozu, toprağı geçtik de can güvenliğimiz yok. Bir anlık dalgınlıkla ya da karanlıktan kaynaklı çukura düşersek bunun bedelini kim ödeyecek? Firma batmış veya batmamış, bu iş kimin sorumluluğundaysa gelip kapatsınlar.” dedi. (Torbalı Güncel)