GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Kasım 2021 Pazartesi 10:59

Taş ocağına üniversite vetosu!

İzmir'in en gözde ilçeleri arasında yer alan Urla'nın Zeytinler Köyü'nde Haydar Madencilik Şirketi ile Cantürk İnşaat tarafında yapılması planlanan Kalker Ocağı ÇED başvurusuna takıldı. Koordinat değişikliği sonrasında İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nden ÇED için görüş istenirken, talebi inceleyen üniversite ÇED olumsuz kararı verdi. Karar sonrası ise firmanın Kalker Ocağı için açtığı ÇED süreci sonlandırıldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla ilçesi Gülbahçe Mahallesi’nde ortak taş ocağı ve kırma eleme tesisi açmak için çalışma yürüten Haydar Madencilik Şirketi ile Cantürk İnşaat, tesis için yeni bir yer bulmuş ve bakanlığa başvuru yapmıştı.

Tesise bölge halk tarafından yoğun itirazlar gelirken, firma yeni alanı Zeytinler Köyü'nde 24,61 ha'lık alanda maden ocağı kurmak için başvuruda bulunmuştu.

Koordinat değişikliği sonrası ÇED çalışması başlama talebi bakanlık tarafından kabul edilirken, ÇED Olumlu Raporu için İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nden rapor istendi.

Zeytinler Köyü'nde 24,61 ha'lık alanda yapılması planlanan ve yıllık 800 bin ton kapasiteye sahip olması beklenen Kalker Ocağı Kararı'nı inceleyen İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, ÇED olumsuz raporu verdi. Raporu inceleyen bakanlık, üniversitenin önerisi doğrultusunda ise ÇED sürecini sonlandırdı.