GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
1 Haziran 2021 Salı 16:11

Tartışmalara neden olmuştu… Proje halkın kantarına çıkıyor!

İzmir gündemini uzun süre meşgul eden ve yöre halkının tepkisini çeken Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Orhanlı bölgesinde yapımı planlanan GES ve RES projeleri için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılmıştı. 21 Nisan tarihinde yapılması planlanan ancak pandemi tedbirleri nedeniyle etlenen halkın katılım toplantısının yapılacağı tarih belli oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı Köyü’nde yapılması planlanan jeotermal enerji santrali için 21 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilmek istenen Halkın Katılım toplantısı bölge halkının 65 yaş üstü olması ve sokağa çıkma yasağının bulunmasından dolayı iptal edilmişti.

1 Haziran itibari ile yeniden başlayan kademeli normalleşme sürecine girilmesi sonrası, Bakanlık iptal edilen halkın katılım toplantısı için kararını verdi.

Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Müh. İnş. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES+RES) Tesisleri" projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 11 Haziran'da tarihinde halkın katılım toplantısını gerçekleştirme kararı aldı.

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek toplantı 11 Haziran saat 11:00'de Orhanlı Caddesi No:274/2 (Köylü Kafeterya) da gerçekleştirilecek.