GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Ekim 2023 Çarşamba 10:00

Tartışmalara neden olmuştu... Menemen'de 1,1 milyarlık satış!

Menemen Belediyesi 406 bin 409 metrekare büyüklüğündeki 43 taşınmazı 1,1 milyar TL’den satışa çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ – Aldığı satış kararları İzmir’de tartışmaları olan Menemen Belediyesi yeni satış kararlarına daha imzayı attı.

Menemen Belediyesi, Seyrek Mahallesindeki konut imarlı 406 bin 409 metrekare büyüklüğündeki 43 arsasını bir kez daha vitrine çıkardı. Konutların 0,40 emsal yapılaşma hakkı bulunuyor.

Kasım ayında yapılacak ihalelerle birlikte belediye kasasına en az 1 milyar 136 milyon 81 bin 500 TL gelir elde edilmesi bekleniyor.  İhale kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek.

CHP’Lİ ÜYELER İTİRAZ ETMİŞTİ
Daha önce de satışa çıkarılan taşınmazlar için alınan karar CHP’li meclis üyeleri tarafından yargıya taşınmıştı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Ardından belediye yönetimi yeni bir karar almıştı.

Önce Meclis'te sonrasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde tartışmalara neden olmuştu. Seyrek'teki parsellerin bir kısmı daha önce de satışa çıkarılmış ancak CHP satış kararlarına itiraz ederek ihaleyi yargıya taşımıştı.

Memenen Belediyesi'nin son olarak aldığı 1,6 milyarlık ek bütçe kararı önce Meclis'te sonrasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde tartışmalara neden olmuştu.