GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Mart 2023 Cuma 08:24

Tartışmalara neden olmuştu… Karşıyaka’nın kritik planları mecliste!

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm kapsamında kalan Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy mahallelerinin sınırları içinde kalan 108 hektarlık alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planları Belediye Meclis gündeminde

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde uzun yıllardır kentsel dönüşüm ve imar planı revizyonu bekleyen bölge ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Mahallesi, İnönü Mahallesi ve Örnekköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 137 hektarlık alanda yürütülen dönüşüm çalışmaları kapsamında imar planlarının etaplar halinde hazırlanması kararlaştırılmıştı.

3 yıl önce bölgenin geneline dair hazırlanan 1/1000 Ölçekli Cumhuriyet-Örnekköy-İnönü Mahalleleri Uygulama İmar planına askıya çıkarılmış ardından askı süresinde yapılan itirazlar doğrultusunda planlar yeni bir çalışma yapılması için geri çekilmişti. Ardından 1’inci ve 2’inci etap olarak adlandırılan alana dair özel planlama çalışması yapılmıştı.

İki etabından dışında kalan 108 hektarlık alana ilişkin yüklenici firma tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı tamamlandı. Yeni planlar 3 Nisan akşamı toplanacak olan Karşıyaka Belediye Meclisi gündeminde ele alınacak. Planların İmar Komisyonu’na gönderilmesi bekleniyor.

Gündem önerisi şu şekilde:

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 17.05.2021 tarih ve 116 sayılı kararı doğrultusunda yüklenici firma tarafından hazırlanan Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy Mahallelerinin bir kısmını kapsayan 1.ve 2. etap plan sınırları dışında kalan 108 hektarlık alana ilişkin 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı hakkında önerge.

KILIÇDAROĞLU’NUN GÜNDEMİNDEYDİ!
İlk askıya çıkan planlara vatandaşlar daha fazla kat ve yükseklik talebinde bulunarak ilk itiraz etmişti. Şehir Plancıları Odası da plana itirazlarını sunmuştu. Bir dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gündemine gelen konu belediye ile vatandaş arasında gerilime neden olmuştu. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla Büyükşehir’e gönderilen ilk planlar geri çekilmişti. Aradan geçen zamanda bölgenin parçalara bölünerek planlanması kararı alınmıştı.